KONYALI 23 yaşındaki Orhan Özdemir, 2011´deBülentEcevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi´ni kazandı, ardından aynı yıl girdiğiKamu Personeli Seçme Sınavı´nda (KPSS) aldığı 93 puan ile Sağlık Bakanlığı´na şoför olarak atandı.Özdemir, şimdi bir taraftan Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nde ambulans şoförü olarak çalışırken bir taraftan da Tıp Fakültesi´nde okuyor.


Konyalı işçi babanın 3 oğlundan en büyüğü Orhan Özdemir, liseyi bitirdikten sonra 2011´de önce üniversite sınavına, hemen ardından da KPSS´ye girdi. Üniversite sınavında aldığı 510 puan ile BEÜ Tıp Fakültesi´ni kazanan ve2011-2012 Akademik yılı başında eğitiminebaşlayan Özdemir, KPSSsonucuna göre yaptığı tercih ile de Ocak 2012´de Karabük İl Sağlık Müdürlüğü´nde şoför olarak atandı. Daha sonra okulu nedeniyle Zonguldak´a tayin edilen Özdemir,şimdi bir taraftan Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nde ambulans şoförü olarak çalışırken, bir taraftan da Tıp Fakültesi´ndeki eğitimini sürdürüyor.

KPSS´ye kendisini denemek için girdiğini belirten Özdemir, "Ambulans şoförü olmak aklımın ucundan bile geçmezdi. Tamaman şans oldu. Kendimi denemek için sınava girmiştim.Tıp Fakültesi´ni kazanıncaKPSS´yihiç düşünmedim. Amaiyi bir puan alınca annemKPSSile ilgili de tercih yapmamı isdedi.Ben de yaptım. Ambulans şoförü oldum. İlk atamam Karabük´e oldu. Bir süre Karabük´te çalıştım. Okul içinde Zonguldak´a geliyordum. Sonra tayinim Zonguldak´a çıktı" dedi.

ŞİMDİ AMBULANS ŞOFÖRÜ, MEZUN OLUNCA DOKTOR

Hastaneden önce bir süre 112 Acil Servis´te de çalıştığını belirten Özdemir, okurken çalışmanın zor olduğunu, ancakazmettikten sonra bir şekilde yürüdüğünü söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:

"Derslere zaman ayırmakta zorlanıyorum. Nöbetlerimi ders saatlerime göre ayarlıyorum. Zor olduğu için 1 yıl sınıf tekrarı yaptım. Ama diğer taraftan çalıştığım için aileme yük olmadan okuyorum. Ayrıca hastanede çalıştığım için şimdiden sağlık sektöründe insanlara hizmet etme fırsatım oldu. Öğrenciyken ambulans şoförü, mezun olduktan sonra ise inşallah doktor olarak hizmet vereceğim.Kardiyoloji ya da psikiyatri branşıda uzmanlık hedefliyorum."

Düz lise mezunu olduğu için tıp fakültesinde okuduğunu öğrenenlerin buna şaşırdığını anlatan Özdemir, "Lisede öğretmenlerime tıp fakültesini istediğimi söyleyince, ´senin karşında fen, anadolu, özel lise mezunları olacak, tercihini başka yönde kullanmaya çalış´ şeklinde uyarılarla karşılaşıyordum. Aslında bu beni hırslandırdı. Sıkı bir çalışmayla çocukluğumdan bu yana hayalini kurduğum tıp fakültesinde okuyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi