Muğla´daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesine tepki gösteren enerji ve maden işçileri, Ankara´ya yürümekte kararlı olduklarını bildirdi.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 24 Ocak olarak açıkladığı santral ve kömür ocaklarının özelleştirme ihalelerine son teklif verme tarihini bir süre önce 10 Nisan´a ertelediğini duyurdu. Ertelemenin ardından Tes-İş ve Maden-İş Sendikalarının Yatağan Şubeleri ortak basın açıklamasıyla, ne olursa olsun 24 Ocak´ta Ankara´da olacaklarını duyurdu.

Basın açıklamasını okuyan Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, hükümetin ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı´nın kendilerini dikkate almayarak santral ihalesine katılacak firmalardan gelen talepler üzerine böyle bir ertelemeye gittiğini öne sürüp, "10 Nisan´da da Ankara´da olacağız. Bu ihalelere katılan şirketler gelip işyerlerimizi teslim alamayacaklar. Buna izin vermeyeceğiz, kararlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. 7 Ekim´de 200 kişi ile yola çıktık, şimdi 2 bin kişi, bir dahaki sefere gerekirse 20 bin kişi yürüyeceğiz" dedi.

Yarın saat 16.00´da Yatağan Termik Santrali önünde toplanacak olan Milas ve Yatağan´daki enerji ve maden işçileri, ilçe merkezindeki madenci heykeli önünde basın açıklaması yapacak. Açıklamanın ardından Muğla-Aydın karayolu üzerindeki Kavaklıdere Kavşağı´na yaklaşık 10 kilometre yürüyecek işçiler, daha sonra otobüslerle Ankara´ya hareket edecek. 24 Ocak sabahı Ankara Sıhhiye´deki Toros Sokak´tan Özelleştirme İdaresi´ne yürüyecek olan enerji ve maden işçilerine Türk-İş´e bağlı diğer sendikalar ile Zonguldak´tan gelecek maden işçileri ile DİSK, KESK ve siyasi partilerin de destek vermesi bekleniyor.

Zonguldak´tan GMİS´in öncülüğündeki maden işçileri, Cuma günü erken saatlerde 2 otobüsle Ankara´ya giderek, Yatağan işçilerine destek verecek.

Editör: Pusula Gazetesi