Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ve Yönetim Kurulu üyeleri, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’ni ziyaret ederek, hafta sonu yapılan 43’üncü Olağan Genel Kurul’un ardından seçilen yeni yönetime başarılar dilediler.

Başkan Furat, MMO’nun Demokrasi Platformu’nda da yer aldığını ve Demokrasi Platformu’na, toplumsal eylemler ve desteklerinden dolayı Zonguldak’ın borcu olduğunu belirterek, “Demokrasi Platformu, demokratik düşüncelerin hayata geçmesi açısından örnek bir platformdu. Sanki siz olmasanız, bu işler olmayacak. Zonguldak’ta bu işin başını çekiyorsunuz. Tarafsız olmanız da bir denge unsurudur. Kimse sizin arkanızda olmaktan sıkıntı duymuyor. Bazı siyasi partiler, bu tür eylemleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışıyorlar. Biz öyle bir amaç gütmüyoruz. Biz her zaman toplumsal eylemleri, kimliklerin ortaya konulmasından yana tavır aldık. Biz toplumsal eylemlere destek verdik, sizde bize öncü oldunuz. O nedenle hakikaten Zonguldak’ın size borcu var ve bizde teşekkür ediyoruz. Yeni yönetiminize de başarılar diliyoruz” dedi.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak ŞubesBaşkanı Erdoğan Kaymakçı ise, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Maden Mühendisleri Odası olarak, bizim tüzüğümüz belli. Tüzüğümüzün birinci maddesi ve amaç kısmında yer alan; ülkenin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının işletilmesi, üretilmesi, pazarlanması konusunda faaliyette bulunmak ve öncülük etmektir. Biz bunları yapıyoruz. Biz üyelerimizin hepsinin hangi sorunu ve derdi varsa onunla uğraşmaya çalışıyoruz. Zaman zaman bizi, ‘siz siyaset yapıyorsunuz’ diye eleştiriyorlar, ama siyaset zaten hayatın kendisidir. Siyaset yapmadan bu sorunları çözme şansımız yok. Ama hiçbir şekilde biz üyelerimizi ‘sen şundan, bundansın’ diye asla ayırmadık. Her zaman sıkıntılarını bizim sıkıntılarımız olarak kabul ettik” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi