Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş’ın partilerinin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay için sarf ettiği sözler için özür dilemesi gerektiğini belirtti.
MHP İl Başkanı Ayan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Bektaş’ın, “Bizi eleştiren arkadaşımız, önce kendi iş hayatında başarılı olacak. Çoluk çocuğuna baksın, helaliyle parasını kazansın da, ondan sonra bizi eleştirsin” sözlerine, “Siyaseti kendi mecrasından çıkartmamak lazım. Özellikle bu dönem kaybeden Zonguldak’ın toparlanabilmesi için 30 Mart yerel seçimleri birleştirici bir tarih olmalıdır. O nedenle arkadaşlarımızın söylediklerine çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ali Bey, tecrübeli bir siyasetçi ve böyle bir şeye girmesi açıkçası adayımız adına bizi üzmüştür. Adayımıza söyleneni haliyle partimize söylenmiş sayarız. Kendisinden bir özür bekleriz. Çünkü helal ve haram kavramının günahı veya sevabı varsa, bunun sadece bu dünyası değil, öteki dünyası da var. Ama geneline baktığınız zaman haksız bir kazanç varsa nereden kaynaklandığını görürsünüz. Bu işin temeli meclisten çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi adaylarında ve hareketin içerisinde böyle insanlar bulamazsınız. Ben bu ithamları kabul etmiyorum ve kendisinden özür bekliyoruz” diye cevap verdi.

“İŞ MEDYATİKLİĞE KALDIYSA, ONLARDAN ÇOK MEDYATİK OLMAYA ÇALIŞAN YOK”

Siyasetin hedefsiz olmasının imkansız olduğunun altını çizen Ayan, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın “Gülay medyatik” açıklamasına da tepki göstererek, “Gürkan arkadaşımız, çalışkan bir insandır ve haliyle çalışkan insan medyada olur. İş medyatikliğe kaldıysa, onlardan çok medyatik olmaya çalışan yok. Ama siyaset mecrası içerisinde bunlar olur. Benim kendilerinden istediğim; belden aşağıya bir siyaset yarışına girmeyelim. Birbirimize saygılı olalım. Bu sözler çok da önemli değil. İddialı olabilirler. Gürkan arkadaşımızın hedefleri olabilir. Bunlar zaten siyasette olması gereken şeylerdir. Siyaset, hedefsiz olmaz. O nedenle onun yorumu da kendisini bağlar” dedi.

“CHP’NİN OYLARI PARTİMİZE KAYACAK”

Siyasi rakiplerini güçlü görmediğini belirten Ayan, “Açıkçası rakiplerimiz bize göre güçlü değiller. Ama parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi bu yarışta var gibi görünüyor. Bizim yaptığımız çalışmalara göre, Zonguldak’ta vatandaşlarımızın bir sol eğilimi var. Parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi var, ama adaylarına bakıldığı zaman oyların geri geleceği görünüyor. Yani Cumhuriyet Halk Partisi açısından bir terslik var. Normalde yerel seçimlerde adaylar partinin önünde giderler, ama Cumhuriyet Halk Partisi’nde bunun tersi görülüyor. O nedenle Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimi alacak gibi görünüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarının Milliyetçi Hareket Partisi’ne kayacağını görüyoruz. Özellikle önseçimden çıkan sonuçlardan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapmış kişilerin partimize üye olduklarını gördük. Cumhuriyet Halk Partisi’nden ciddi anlamda bize oy geleceği görünüyor” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi