Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Emin Kaya ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Adayı Özdemir, seçim sürecine ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ereğli&[#]8217;de diyalog eksikliğinin hem ekonomik, hem kültürel çöküşe neden olduğunun altını çizen Özdemir, sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları ve işadamları ile yaptıkları görüşmelerde olumlu sonuçlarla ayrıldığını ifade etti.

Özdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

&[#]8220;Adaylığımız açıklandıktan sonra her türlü sivil toplum kuruluşunu, meslek odasını, derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Ereğli&[#]8217;nin sıkıntılarını sorunlarını gitmiş olduğumuz kurumlarla istişare ederek çözüm önerilerini birlikte sağlayalım istedik. Alacağımız yolda üreteceğimiz projede ve çıkacağımız yolda bizlere çok faydası olacak. Birçok yeni şeyler öğrendik. 40&[#]8217;a yakın kurum kuruluş, sivil toplum örgütü ziyaret ettik. 10-15 güne kadar da ziyaretlerimizi tamamladık. Muhtarlar Derneği bizlerin üzerinde önemli durduğu bir yerdir. Ereğli&[#]8217;ye kim hizmet ettiyse katkı sağladıysa Allah razı olsun diyoruz. Ereğli&[#]8217;de ekonomik ve sosyal çöküntü var. Birçok kriz görüldü, ama son 7-8 yıllardaki kadar etkili olmadı. Ereğli&[#]8217;de kurumlar arası diyalog eksikliğinden de kaynaklanıyor. Kurumlar bir araya gelerek ortak bir çıkış ve çözüm yolu bulmalıdır. Biz bu konuda kendimizi sessiz toplumun çığlığı olarak görüyoruz. Bunları da haykırmak istiyoruz. Çeşitli projeler hedefler belirliyoruz bunun için Milliyetçi Hareket Partili belediyelerimiz ile de irtibat halindeyiz. Bizim Ar-Ge ekibimiz var bu ekibimiz çalışmalarına başladı. Biz her şeyin başı kurumlar arası diyaloga önem veriyoruz. Ereğli&[#]8217;de sivil toplum örgütleri, dernekler, siyasiler, işadamlarımız var. Toplumda herkes söz sahibi... Kitlelere hitap eden her kurum ile bir araya gelelim meseleleri birlikte çözelim. Gerekirse siyasi partilerin hepsini bir masa kenarında toplayalım. Tersanelerimizin durumu ortada... Ticaret ve Sanayi Odası bir çalışma yapıyor güzel bir çalışma biz Ereğli için atılacak her türlü adıma destek veriyoruz. Tersaneler bölgesini limana çevirelim en azından insanlar çalışmaya başlasın kötü gidişata bir &[#]8216;dur&[#]8217; denilsin..&[#]8221;

Dernek Başkan Yardımcısı Emin Kaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bölgenin sorunlarının çözümüne Muhtarlar Derneği&[#]8217;nin her zaman katkı yapmaya hazır olduğunu açıkladı.
Editör: Pusula Gazetesi