Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, sandık toplantıları kapsamında Bağlık Mahallesi sakinleri ile buluştu. Toplantıya; Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, parti yöneticileri ve mahalle sakinleri katıldı.

KARADUMAN: “HESAP GÜNÜ 30 MART OLACAK”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Karaduman, toplantının açılışında yaptığı açılış konuşmada, “Sandık toplantılarımız kapsamında seçmenlerimizle bir araya geliyoruz. Zonguldak Belediye Başkan Adayımızı seçmenlerimizle buluşturarak, kendisinin gelecekteki projelerini aktarmak, düşüncelerini paylaşmak istiyoruz. 30 Mart’a az bir süre kaldı. 19 mahallemizi kapı kapı gezerek, Zonguldak’la ilgili düşüncelerimizi anlatacağız. Yerel yönetimlerle ilgili çok ciddi sıkıntılar var. Her mahallemizin kendine özgü sıkıntılar var. Bunların hesap günü 30 Mart olacaktır. Bütün seçmen arkadaşlarımız 5 yılın hesabını sandıkta soracaktır” dedi.

BEKTAŞ: “KİMSE BENİM KADAR SEVİLMEDİ, KİMSE BENİM KADAR ELEŞTİRİLMEDİ”

Zonguldak Belediye Başkan Adayı Bektaş ise, hakkındaki söylentilerle ilgili kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde yanıtlamaya hazır olduğunu belirtti. Bektaş şöyle devam etti:

“Kimilerine göre Kozlu’yu satan, kimilerine göre Kozlu’yu Kozlu yapan adamım. Kozlu’da benim kadar hiçbir belediye başkanı sevilmedi, benim kadar da eleştirilmedi. Eğer yatarsanız, hiç kimse size bir şey söylemez. Ama bir iş yaparsanız, memnun olmayan bir grup vardır. Bizden memnun olmayan gruba bakarsanız, tamamen bu memleketin kanını emmeye çalışan, asalak takımıdır. Onlar beni asla sevmezler. Çünkü şahsi menfaatleri olmaz. Kozlu’ya bugüne kadar kabadayı ve mafya tipi adamlar giremediği için sadece dedikodu yaparlar. O tip yerlerde birisine bir ödün verdiğinde gerisi gelmez. Ben böyle bir adamın... O satma meselesine gelince; madem bu memleket bu kadar değerliydi, bu kadar gelir yapıyordu; niye adamlar İzmir’den, Antalya’dan mal alıyorlar. Zonguldaklı adam parasını Zonguldak’a yatırsın. Sattığımız da 5 arazi, oralarda bir sürü insan çalışıyor. Eğer böyle ucuz politikalara yapılacaksa ben buyum. Zonguldak’ta belediyecilik yapacaksanız işiniz çok zor. Yaklaşık 6 aydır mahalleleri tek tek geziyorum. Yapılacak o kadar çok iş var ki. Bu yaşam kalitesizliği de insanları dışarıya sevk ediyor. Lütfen beni çok iyi dinleyin. Belki beni ön yargılarınızla değerlendirmişsinizdir. Bu mahallede de tapu sıkıntıları olduğunu biliyorum. Bunların hepsinin çözümü var. Ama bu işler yukarıdan baskıyla yapılmaz. Baskıyla yapmaya kalktığın zaman herkesi karşına alırsın. Buradaki sorun hiç kimse mağdur olmadan çözülmelidir.”

“BENİM İÇİN KÖTÜ DİYENLERİN KİM OLDUĞUNA İYİ BAKIN”

“Çözmeye niyetliyseniz zaten çözersiniz, oy almak için insanları kandırmayacaksın. Ben bunu Ali Bektaş olarak baştan başlatacağım. Çünkü bu ortada kalmış, ne olduğu belli olmayan bir şey olmuş. Aleyhinize yapılmış bir şey varsa hepsini sileceğim. 21’inci yüzyıla gelmişiz, hala kanalizasyon ve yol sorunlarıyla karşı karşıyayız. Hala yol ve kanalizasyonlarla uğraşıyorsak zaten ölmüşüz demektir. Buraya yaşayacak değeri getirmeliyiz. Benim 10 senelik belediye başkanlık deneyimim var. Geldiğimiz birinci gün işe başlayacağız. Eğer biz bunları ‘Yapacağız’ diyorsak, yapmak için geliyoruz, sadece koltuk ikbali için olsaydı Kozlu’daki desteğim yüzde 73,4’tü. Yüzde 100 ceketimi koysam belediye başkanı seçilirdim. Sorun kendim değilim ki, kendim için olsa Kozlu’da kalırdım. Asla ve asla ayırım yapmayacağım. Herkes beni evladı, kardeşi olarak görecek. Kimilerine göre çok iyi, kimilerine göre çok kötü bir adamım. Bana ‘kötü’ diyenlere bakın, memlekete faydası olan adam bana ‘kötü’ diyorsa siyaseti bırakırım. Hep şahsi menfaatler var. Fincancı katırlarını ürkütüyoruz. Bu memleketin sırtından salakça kan emenlerin tekerine çomak soktuğumuz için kötüyüz. Asla ve asla bu adamlara memlekette ödün verilmeyecek. Büyük ihtimalle belediye başkanı seçildiğimde tehdit de edileceğim. Memleketin köşe başları tutulmuşsa ve biz buna sessiz kalıyorsak, adam da değiliz, insan da değiliz. Hayatından korkup karısının eteği altına sığınan adamlar belediye başkanı olmasın. Masaya vuramıyorsan, belediye başkanı olmayacaksın. Bu memlekette eser bırakabilirsem çok mutlu olacağım. İşinizin üstünde durursanız, işinize sahip çıkarsanız yapılmayacak hiç bir şey yoktur. Ben 110 bin kişinin belediye başkanı olacağım. Görün bakın milletin menfaatine yetkinin nasıl kullanıldığını göreceksiniz.”
Editör: Pusula Gazetesi