AK Parti bugüne kadar açıkladığı adaylar arasında, 11´i büyükşehir 26 ilde mevcut belediye başkanı ile yerel seçim yarışına girerken, 21 ildeki AK Partili belediye başkanlarını da değiştirme yoluna gitti.

AK Parti´nin, il bazında tek kadın belediye başkan adayı Gaziantep büyükşehir belediye başkanlığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oldu.

-Adayların yaş ortalaması 50

AK Parti il belediye başkan adaylarının yaş ortalaması 50 olarak belirlenirken, en genç aday 36 yaşındaki Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu, en yaşlı aday da 68 yaşındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş oldu. Adaylar arasında 30-40 yaş arası 5, 40-50 yaş arası 41, 50-60 yaş arası 25, 60-70 yaş arası da 10 isim bulunuyor.

Partinin 81 il belediye başkan adaylarının öğrenim durumları da yüksek olması dikkati çekiyor. Adaylar arasında 21 çeşitli mühendislik fakültesi, 17 hukuk, 11 iktisadi ve idari bilimler, 6 eğitim, 4 siyasal bilgiler, 3 mimarlık, 3 ilahiyat, 2 tıp fakültesi ve 1 de yüksek İslam enstitüsü mezunu yer alıyor.

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan´ın yeni evlenen çiftlere yaptığı 3 ve daha fazla çocuk tavsiyesine uyan 39 il belediye başkan adayı bulunuyor. Şırnak Belediye Başkan adayı Ahmet Hamdi Yıldırım, 8 çocukla adaylar arasında en fazla çocuğu olan isim olarak dikkati çekiyor.

AK Parti, 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Amasya, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Kars, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yalova´da mevcut belediye başkanlarıyla yoluna devam etme kararı aldı.

Yeniden belediye başkan adayı gösterilen mevcut belediye başkanları şöyle:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Yalova Belediye Başkanı Bilgin Koçal."

-Gökçek ve Özhaseki 5. dönem için aday

AK Parti´nin yeniden aday gösterdiği belediye başkanları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yerel seçimlere 5. defa büyükşehir belediye başkan adayı olarak giriyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 4. dönem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Yalova Belediye Başkanı Bilgin Koçal da 3. dönem belediye başkanlıkları için aday gösterildi.

AK Parti, bugüne kadar açıkladığı belediye başkan adayları arasında 21 ilde de mevcut AK Partili belediye başkanlarını değiştirme kararı aldı. Buna göre AK Parti, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Bingöl, Düzce, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Muş, Rize, Tokat ve Yozgat´ta yeni adaylarla yarışacak.

3 bakan, 11 eski ve yeni milletvekili aday

İzmir´de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya´da Genel Başkan Yardımcısı ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gaziantep´de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay´da Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Manisa´da MKYK üyesi ve milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Diyarbakır´da milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ile yerel seçime girme kararı alan AK Parti, Adana´da 22. dönem milletvekili Abdullah Torun´u, Balıkesir´de 23. dönem milletvekili ve halen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Edip Uğur´u, Ordu´da 22. ve 23. dönem milletvekili Enver Yılmaz´ı, Adıyaman´da 22. dönem milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu´yu, Batman´da 23. dönem milletvekili Mehmet Emin Ekmen´i, Çanakkale´de 22. ve 23. dönem milletvekili Mehmet Daniş´i, Karabük´te 23. dönem milletvekili Mehmet Ceylan´ı, Kilis´te 22. dönem milletvekili Hasan Kara ve Yozgat´ta da Refah Partisi eski milletvekili Kasım Arslan´ı belediye başkan adayı olarak gösterdi.

AK Parti, Erzurum´da Refah Partisi eski Samandıra ve Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kahramanmaraş´ta Fatih Mehmet Erkoç, Mardin´de Mehmet Vejdi Kahraman, Şanlıurfa´da vali Celalettin Güvenç, Adıyaman´da 22. dönem milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Aksaray´da Haluk Şahin Yazgı, Bayburt´ta Mete Memiş, Bingöl´de Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğünde görevli Yücel Barakazi, Düzce´de eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Elazığ´da Mücahit Yanılmaz, Erzincan´da AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Kırıkkale´de Mehmet Saygılı, Kütahya´da AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Karaman´da İl Genel Meclisi Üyesi Ertuğrul Çalışkan, Muş´ta Memur-Sen İl Başkanı Feyat Asya, Rize´de Reşat Kasap, Tokat´ta Eyüp Eroğlu ve Yozgat´ta eski Refah Partisi milletvekili Kazım Arslan ile yerel seçimlere girecek.

AK Partili olmaya 34 il

Yerel seçimlerde diğer partileri elinde olan belediyeleri de kazanmak için yoğun çalışma yürütecek olan AK Parti, bugüne kadar açıkladığı ve AK Partili olmayan 34 ilde bakan yardımcısından öğretim üyesine, kanaat önderinden ticaret odası başkanına kadar toplumun değişik kademelerindeki birçok yeni ismi aday gösterdi.

Aydın´da Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş´ı, Eskişehir´de Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan´ı, Mersin´de Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever´i, Muğla´da öğretim üyesi Mansur Harmandar´ı, Tekirdağ´da İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Mustafa Yel ve Van´da uzun yıllar imam-hatiplik yapan Ensar Vakfı Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar´ı aday gösteren AK Parti, Artvin´de Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Bartın´da tıp doktoru Seyfettin Kalay, Edirne´de öğretim üyesi Ahmet Günşen, Giresun´da akademisyen Yılmaz Can, Gümüşhane´de Ercan Çimen, Hakkari´de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Isparta´da AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Iğdır´da Mustafa Buluş, Kastamonu´da Tahsin Babaş, Kırklareli´nde Selahattin Minsolmaz, Osmaniye´de Mehmet Gürbüz, Siirt´te Ali İlbaş, Sinop´ta eski belediye başkanı Hamza İnce, Şırnak´ta 1989-1994 yılları arasında kentin ilk belediye başkanlığı yapan Ahmet Hamdi Yıldırım, Sivas´ta bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan Sami Aydın, Tunceli´de iş adamı Erkan Eroğlu, Uşak´ta Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Nurullah Cahan, ve Zonguldak´ta da Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile bu illerin belediye başkanlıklarını AK Parti´ye kazandırmaya çalışacak.

İşte şu ana kadar Türkiye genelinde açıklanan il ve ilçe belediye başkan adayları…

İSTANBUL İLÇE ADAYLARI:

Silivri:Hüseyin Turan

Çatalca:Selim Düşkünler

Esenyurt:Necmi Kadıoğlu

Avcılar:Bayram Şenocak

Başakşehir:Mevlüt Uysal

Sultangazi:Cahit Altunay

Küçükçekmece:Temel Karadeniz

Büyükçekmece:Murat Hazıroğlu

Beylikdüzü:Yusuf Uzun

Bağcılar:Lokman Çağırıcı

Esenler:Tevfik Göksu

Güngören:Yücel Karaman

Bahçelievler:Osman Develioğlu

Bayrampaşa:Atilla Aydıner

Gaziosmanpaşa:İsmail Ergüneş

Eyüp:Temel Başalan

Fatih:Mustafa Demir

Kağıthane:Fazlı Kılıç

Zeytinburnu:Murat Aydın

Sarıyer:Selami Uzun

Üsküdar:Hilmi Türkmen

Sancaktepe:İsmail Erdem

Ümraniye:Hasan Can

Çekmeköy:Ahmet Poyraz

Sultanbey:Hüseyin Keskin

Maltepe:Edibe Sözen

Pendik:Kenan Şahin

Tuzla:Şadi Yazıcı

ANKARA İLÇE ADAYLARI:

Altındağ:Veysel Tirkayi

Mamak:Mesut Akgül

Akyurt:Gültekin Ayantaş

Keçiören:Mustafa Ak

Çamlıdere:H.Caner Can

Çubuk:Tuncay Acehan

Sincan:Mustafa Tuna

Kazan:Lokman Ertürk

Elmadağ:Gazi Şahin

Pursaklar:Seçluk Çetin

ADANA İLÇE ADAYLARI: Sarıçam:Ahmet Ünal Yüreğir:Ahmet Zenbilci Seyhan:Zafer Kara Çukurova:Ömer Topçu Kozan:Kazım Özgan Yumurtalık:Turgut Erişmen

ANTALYA İLÇE ADAYLARI: Kepez:Hakan Tütüncü Muratpaşa:Cihan Bulut Döşemealtı: Nurettin Tursun Aksu: Ali Akcan Gazipaşa:Ahmet Büyükakça Kaş:Mustafa Şalvarlı Kemer:Yusuf Üras Manavgat:Recep Barut Alanya:Hüseyin Güney Elmalı:Ümit Öztekin Korkuteli:Mustafa Akdeniz Konyaaltı:Osman Ali Eciş Kumluca:Hüsamettin Çetinkaya İbradı:Muharrem Kaya Demre:Süleyman Topçu Gündoğmuş:Mehmet Özeren Finike:Nail Dülgeroğlu Serik: Ramazan Etli Akseki:İsmet Uysal

ŞANLIURFA İLÇE ADAYLARI: Ceylanpınar:Menderes Atilla Bozova:Hasan Arusoğlu Hilvan:Aslan Ali Bıyık Harran:Mehmet Özyavuz Birecik:M.Faruk Pınarbaşı K.Köprü:Nihat Çiftçi Akçakale:A.Hakim Ayhan

GAZİANTEP İLÇE ADAYLARI: Kilis:Hasan Kara Oğuzeli:Mehmet Taşdemir Nizip:Fevzi Akdoğan Karkamış:Nuh Kocaaslan Yavuzeli:M.Kemal Sakaroğlu

MERSİN İLÇE ADAYLARI: Tarsus:Hakkı Meniz Mut:Murat Oktan Aydıncık:Ferat Aktan Toroslar:Ender Turhan Akdeniz:Niyazi Altun

İZMİR İLÇE ADAYLARI: Konak:İlknur Denizli Bayraklı:Hamza Dağ Buca:Cemil Şeboy Balçova:Melek Eroğlu Karşıyaka:Tanfer Kemerli Çiğli:Adnan Yılmaz Menemen:Bilal Kaplangı Ödemiş:Mahmut Badem Selçuk:Zeynel Bakıcır Çeşme:Mustafa Cenger Torbalı:Yaşar Görmez Dikili:Zafer Afyon Menderes:Bülent Soylu Kınık:Sadık Doğruer Bayındır:Mehmet Kertiş

KIRIKKALE İLÇE ADAYLARI: Karakeçili:Hüseyin Özçelik Bahşili:İbrahim Uyar Sulakyurt:Ali Şahin Çelebi:Süleyman Uluyol Balışeyh:Ali Dedelioğlu Yahşihan:Ahmet Sungur Delice:Yüksel Yorulmaz Çerikli:Nuh Şahin

GİRESUN İLÇE ADAYLARI: Yağlıdere: Abdurrahman Kırhasanoğlu Şebinkarahisar: Şahin Yılancı Çamoluk: Savaş Akarçeşme Dereli: Kazım Zeki Şenlikoğlu Güce: Aytekin Geçgel Espiye:Mustafa Karadere Eynesil:Çoşkun Somuncuoğlu Çanakcı:Ali Bilge Tirebolu:Ömer Hıdır Alucra:Durmuş Canikli Görele:Tolga Erener Bulancak:Kadir Aydın

ESKİŞEHİR İLÇE ADAYLARI: Alpu:Rafet Demirtaş Beylikova:Özkan Alp Günyüzü:Mehmet Remzi Arayıt Han:Mustafa Pekak Sarıcakaya:Hüseyin Çam

TRABZON İLÇE ADAYLARI Yomra: İbrahim Sağıroğlu Arsin: Erdem Şen Araklı: Recep Çebi Sürmene: Fikri Usta Köprübaşı: Ali Riza Efendioğlu Of: Murat Saral Hayrat: Mehmet Nuhoğlu Çaykara: Namık Kemal Gedikoğlu Dernekpazarı: Cevdet Cemal Kansız Maçka: Koray Koçhan Akçaabat: Şefik Türkmen Çarşıbaşı: Coşkun Yılmaz Vakfıkebir: Muhammet Balta Beşikdüzü: Metin Kalay Tonya: Ahmet Kurt Düzköy: Salih Bakal Şalpazarı: Necati Selvitop KONYA İLÇE ADAYLARI: Selçuklu:Uğur İbrahim Altay Karatay:Bestami İnan Meram:Mustafa Yazlık

MANİSA İLÇE ADAYLARI: Şehzadeler:Ömer Faruk Çelik Yunus Emre:Hayrullah Solmaz

ORDU İLÇE ADAYLARI: Çatalpınar:Muhasin Eriş Çaybaşı:Zekeriya Sarıkoca Fatsa:Hüseyin Anlayan Gülyalı:Talip Şen Mesudiye:İsa Gül

AFYONKARAHİSAR İLÇE ADAYLARI: Emirdağ:Cengiz Pala Sandıklı:Ziya Dazkır Sultandağı:Metin Kumcu Dinar:Yaşar Yener Emeksiz Başmakcı:Ata Gündüz Kurşun İhsaniye:Lokman Ekici Şuhut:Recep Bozkurt Çay:Mevlüt Çınar Bolvadin:Ömer Dayı Çobanlar:Ali Altıntaş

SAKARYA İLÇE ADAYLARI: Adapazarı:Süleyman Dişli Serdivan:Yusuf Alemdar Arifiye:İsmail Karakullukçu Geyve:Murat Kaya Akyazı:Şener Bayraktar Kaynarca:Zeynur Özel Taraklı:Tacettin Karaman Pamukova:Cevat Keser

BALIKESİR İLÇE ADAYLARI: Kepsut:İsmail Cankul


ÇORUM İLÇE ADAYLARI: Sungurlu:Selahatin Uzunkaya Alaca:M.Esat Yılmaz

KAHRAMANMARAŞ İLÇE ADAYLARI: Afşin:Mehmet Fatih Güven-Fazlı Aydoğan-Duran Demir Dulkadiroğlu:Necati Okay

ARDAHAN İLÇE ADAYLARI: Posof:Bedrettin Çakıcı Damal:Nevriye Derdiyok Çıldır:Mehmet Fatih Kılınç

DÜZCE İLÇE ADAYLARI: Gölyaka:Yakup Demircan Yığılca:Fikret Çıracı Cumayeri:Recep Tuna Konurlap:Talip Çabukoğlu Akcakoca:Cüneyt Yemenici Kaynaşlı:Osman Usta Beyköy:Hakan Uykusuz

VAN İLÇE ADAYLARI: Gürpınar:Hayrullah Tanış Bahçesaray:Muhammed Orhan Gevaş:Sinan Hakan Çaldıran:Ferman Yıldırım Edremit:Arif Öndil

MUĞLA İLÇE ADAYLARI: Menteşe:Mestan Yayman Seydikemer:Adem Ayat Milas:Hürol Önder Bodrum:Mustafa Paşalı Marmaris:Mehmet Tugay Yatağan:Mustafa Toksöz Köyceğiz:Kamil Ceylan Datça:Mehmet Cennet Kavaklıdere:Mehmet Demir Ortaca:Salih Özdemir

BURSA İLÇE ADAYLARI: Nilüfer:Mustafa Esgin Harmancık:Ahmet Tufan Büyükorhan:Selami Türkmen Orhaneli:İrfan Tatlıoğlu Karacabey:Ali Özkan Gürsu:Cüneyt Yıldız İznik:Kağan Mehmet Usta Yıldırım:Özgen Keskin Osmangazi:Mustafa Dündar Gemlik:Refik Yılmaz Yenişehir:Süleyman Çelik M.kemalpaşa:Sadi Kurtulan Kestel:Yener Acar İnegöl:Ali Nur Aktaş Mudanya:Kadir Kahraman Orhangazi:Neşet Çağlayan

KOCAELİ İLÇE ADAYLARI: İzmit: Nevzat Doğan Başiskele:Hüseyin Ayaz Gölcük:Mehmet Ellibeş Gebze:Adnan Köşker

ARTVİN İLÇE ADAYLARI: Arhavi:Çoşkun Hekimoğlu Yusufeli:Eyüp Aytekin Murgul:Hasan Çavuş Şavşat:Ahmet Öztürk Ardanuç:Hasan Demirci Borçka:Aslan Atan Hopa:Nedim Cihan

KARAMAN İLÇE ADAYLARI: Ermek:Uğur Sözkesen Akçaşehir:Hakkı Karaduman Kazım Karabekir:A.İhsan Alanlı Ayrancı:Ferhat Erkmen Sarıveliler:Halil Kulak Başyayla:Şerafettin Bulgurcu Sudurağı:Mehmet Ceyhan Güneyyurt:Celil Yağız Göktepe:Bayram Şahin

YALOVA İLÇE ADAYLARI: Armutlu: Mehmet Birkan Termal: İsmail Atik Altınova:Metin Oral Çınarcık:Murat Erdoğan Esenköy:Özer Kaptan Taşköprü:Şaban Ertan Tavşanlı:Kadri Çiçek Kaytazdere:Tülay Yamaç Teşvikiye:Ahmet Meydan Kadıköy:Mehmet Şahin


ISPARTA İLÇE ADAYLARI: Aksu: Adnan Demir Gönen: Ahmet Doğan Güneykent: Fahrettin Gözgün Atabey: Tevfik Atasoy Eğirdir: Osman Nuri Özmeral Gelendost: Mehmet Sezgin Keçiborlu: Yusuf Murat Parlak Uluborlu: Mehmet Uğur Ünverdi Senirkent: Erol Durmuş Büyük Kabaca: Ali İhsan Temurçin Şarkikaraağaç: Bayram Aydemir Çarıksaraylar: Özcan Turhan Yalvaç: Adnan Gemici Sütçüler: Hüseyin Müftüoğlu Yenişarbademli: Yaşar Gencer

ERZURUM İLÇE ADAYLARI: Palandöken:Orhan Bulutlar Aziziye:Fatih Cengiz Yakutiye:Nurhan Yıldız Pazaryolu:Recep Çakmak Horasan:İbrahim Nebioğlu Olur:Rüstem Polat Tortum:Hasan Çakmak İspir:Osman Çakır Narman:Ahmet İşleyen Karayazı:Seyfettin Kınık Karaçoban:Sedat Gümüş Köprüköy:Saffet Akyürek Oltu:İbrahim Siyrek Aşkale:Ahmet Yaptırmış Çat:Şibli Saydın Hınıs:Mahmut Abiş Pasinler:Gökay Selçuk Şenkaya:Görbil Özcan Tekman:Yakup Doğan Uzundere:Halis Özsoy

SİNOP İLÇE ADAYLARI: Ayancık:Ayhan Ergün Boyabat:Mehmet Hüseyin Maviş Dikmen:Ahmet Kalafat Durağan:Ahmet Kılıçaslan Erfelek:İbrahim Felek Gerze:Cevat Şensoy Saraydüzü:Hasan Peker Türkeli:Mustafa Özcan

ERZİNCAN İLÇE ADAYLARI: Çayırlı:Murat Demirdöğen İliç:Ramazan Buran Kemah:Hüsamettin Şanal Kemaliye:Mustafa Haznedar Tercan:Lokman Gültekin Üzümlü:Hüsnü Işık Otlukbeli:Vahdet Ercan Refahiye:Fatih Gök

NEVŞEHİR İLÇE ADAYLARI: Acıgöl:Ercan Ertaş Avanos:Mustafa Körükçü Derinkuyu:Serdar Pala Gülşehir: Mustafa Dursun Hacıbektaş: Yusuf Koçak Kozaklı: Erdoğan Çelik Ürgüp:Mehmet Aktürk

MUHTEMEL ZONGULDAK ADAYLARI: Ereğli: Hüseyin Uysal, Çaycuma: Mithat Gülşen, Devrek: Mustafa Semerci, Gökçebey: Vedat Öztürk, Alaplı: Nevzat Çimenoğlu, Kilimli: Seçkin Özdemir, Kozlu: Akın Kaymak

Zonguldak Belediye Başkan Adayları, Kesinleşen Zonguldak Belediye Başkan Adayları, İşte Zonguldak Adayları, Zonguldak Ak Parti Belediye başkan Adayları,

AK Parti ilçe başkan adayları tam listesi 4 Ocak 2014 Ak parti ilçe belediye başkanları sıralı tam listesi.

AK parti ilçe başkan adayları sıralı tam liste.

Ak parti ilçe belediye başkan adayları tam listesi için tıklayınız.

İşte Ak Parti İlçe başkan adayları ve ak parti başkan adayları sıralı tam listesi.

AK Parti’de illerden sonra ilçe adayları da tek tek açıklanmaya başladı.

Editör: Pusula Gazetesi