Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Köktürk, Camlı Köşk’te yaptığı basın toplantısında önseçim kararını değerlendirdi.

CHP’lilerin dürüstlüğüne, sağduyusuna güvenerek önseçim mücadelesi verdiğini ve sandıktan çıkacağına inandığını belirten Köktürk, kendisini ‘taşeron işçisinin işine son verecek’ diye eleştirenlere sert yanıt verdi.

Köktürk; “ Bir kişi ‘Sayın Genel Müdür çalışkan olduğum halde benim işime son verdi’ desin adaylıktan hemen çekiliyorum. Çalışmayan taşeronda olsa memur da olsa gider. Çalışan birine de şahsi kin olamaz. Evet, Kenan Köktürk disiplinli bir idarecidir. Altındakinden, sokaktan, cezaeviden, mafyadan emir almaz” dedi.

CHP İl Başkanı Halil Furat ve Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın arasında yaşanan tartışmayı yanlış bulduğunu dile getiren Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Köktürk, “Bunlar bizim partimize zarar veriyor. AKP bundan mutlu ve memnun oluyor. Kendi arasında kavga eden insanın topluma ne diyeceği olabilir?” diye konuştu.

‘ÖNSEÇİM OLSUN’ DİYE GÖBEĞİMİZ ÇATLADI

Köktürk, konuşmasında şunları söyledi: “Aday adaylığı süreci kangrene döndü. Biz hep ‘8 aday adayı var ve önseçim olsun’ dedik. Anket yapıldı ve anketten sonra önseçime gidilsin denildi, karar çıktı ama birileri tarafından önseçim engellendi. Sizlerden aldığım güçle yine mücadele ettim ve ‘bir anket daha yapılsın’ denildi. O ankette yapıldı ve yine ön sırada çıktık. Bu kez yine ‘önseçim olsun’ dediler. Ama aynı kişiler tarafından önseçim yine engellendi. Partililerim, yol arkadaşlarım yılmadılar ve sağ olsunlar otobüslerle Ankara’ya gelerek bize destek oldular. Göbeğimiz çatladı ve nihayet geçen hafta bu kararı partimizin seçici kurullarına aldırdık. Önümüzdeki hafta üye bazında bir önseçim var. Ben baştan beri söylüyorum; Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren üyelerine neden saygı duyulmuyor? ‘Siz kimi istiyorsunuz’ diye neden sorulmuyor da memur atar gibi, tepeden atanıyor? Ben zamanından beri buna karşı çıktım. Bundan sonrada tercihiniz kimden yana olursa olsun saygım sonsuz, başım üstüne.

KAVGALARDAN AKP’LİLER MUTLU OLUYOR

Birilerini suçlamak, iftira atmak çok çirkindir. Geçen hafta hepimiz okuduk. Bir aday adayı geliyor, partinin il binasında Genel Başkanı temsil eden il başkanının yuhlatıyor. Böyle bir model yok. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Sonuçta o bizim partimizin il başkanıdır. Bunlar bizim partimize zarar veriyor. AKP bundan mutlu ve memnun oluyor. Kendi arasında kavga eden insanın topluma ne diyeceği olabilir? Biz “seviyeli, dürüst bir yarış olsun” diyoruz.

ÇALIŞMAYAN MEMURDA OLSA GİDER

Duyuyorum; Kenan Köktürk belediye başkanı olursa taşeronda çalışan işçilerin işine son verecekmiş. Bunu söylediğiniz adama bir bakın. Siz Kenan Köktürk’ün bugüne kadar yaptıklarını, icraatlarını hayal edemezsiniz. Boğaziçi Genel Müdürü iken benim 9 bin personelim vardı. Bunun 3 bin tanesi taşeron işçisiydi. Bir tane taşeron işçisi; ‘Sayın Genel Müdür çalışkan olduğum halde benim işime son verdi’ desin adaylıktan hemen çekiliyorum. Bu ülkenin hizmete ihtiyacı var ve hizmette de çalışana ihtiyacı var. Ama çalışmayan taşeronda olsa memur da olsa gider. Çalışan birine de şahsi kin olamaz. Evet, Kenan Köktürk disiplinli bir idarecidir. Altındakinden, sokaktan, cezaeviden, mafyadan emir almaz. Kenan Köktürk halktan emir alır. Halkın desteğiyle de halkına en iyi hizmet eder.

SANDIKTAN BİRİNCİ BEN ÇIKACAĞIM

Bizim küsmeye, darılmaya hiç hakkımız ve lüksümüz yok. Sandıktan kim çıkarsa çıksın ben aday gibi çalışacağıma söz veriyorum. Kendim aday olursam da 24 saat sizinle çalışacağım. Biz bu seçimi kesinlikle kazanacağız. Benim mücadelemle Zonguldak’ta sandık konulmuştur. CHP’lilerin dürüstlüğüne, sağduyusuna güvenerek bu mücadeleyi verdim. Cumhuriyet Halk Partisi bir yemeğe, falancanın bir bardak rakısına tenezzül etmez. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler onurlu, gururlu, şahsiyetli ve dürüst insanlardır. Ben inanıyorum ki bu sandıktan birinci ben çıkacağım. 30 Mart’ta da belediye başkanı biz olacağız.

Editör: Pusula Gazetesi