ZONGULDAK´ta, yılbaşı öncesi pastane ve imalathaneler zabıta ekiplerince denetlendi. Yapılan denetimlerde bir işyerine, hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle 182 lira para cezası kesildi.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne ait 6 kişilik ekip, kentte bulunan pastaneleri tek tek inceledi. Yapılan denetimlerde, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, işyerinin üretim izninin olup olmadığı, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği ve kıyafetleri ile ürünlerin saklanma koşullarına dikkat edildi. İncelemede pastanelerde genelde kurallara uyulduğu gözlenirken bir işyerine, hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle Belediye Zabıta Talimatnamesi´nin ilgili maddesince 182 lira para cezası uygulandı.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hamzaçebi, daha önce periyodik olarak yapılan denetimleri yaklaşan yılbaşı nedeniyle artırdıklarını söyledi. Hamzaçebi, "Biz hem denetim yapıyoruz hem de esnafımıza bu konuda rehberlik ediyoruz. Amacımız, vatandaşın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamak. Esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak derdimiz değil. Halkın sağlığı herşeyden önemlidir" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi