Ulubay, Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, 15 yıldır sürdürdüğü muhtarlık görevinden sağlık problemleri nedeniyle istifa etmeye karar verdiğini söyledi.
İstifa dilekçesini bugün Mahalli İdareler Müdürlüğüne vereceğini anlatan Ulubay, şunları kaydetti:
´´Görev süremce mahalleme ve kente en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştım. Ancak, seçimlerin ardından yaşadığım sağlık problemlerinden dolayı istifa etme kararı aldım. Her zaman yeni göreve gelecek arkadaşların yanında olacağım ve gerekli destekleri de sağlayacağım. Görev dönemimizde bazı yaşadığımız olumsuzluklar da oldu. Okul kayıtlarında bazı ailelere kolaylık sağlamak adına verdiğimiz ikametlerle ilgili hakkımızda davalar açıldı. Fakat, bizim amacımız her zaman halka hizmet oldu. İleri ki dönemlerde aktif siyaset içinde yer almak istiyorum.´´
Duygusal anlar yaşayan Ulubay, görevi birinci azası Cevat Köksal´a devredeceğini, haziran ayında da ara seçimlerin gerçekleştirileceğini kaydetti.
Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas da Ulubay´a bundan sonraki hayatında başarılar dilediğini, tecrübesiyle de diğer muhtarlara yardımcı olacağına inandığını kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi