AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Belediye Meclis üyeleri, Nisan ayında gerçekleşen Encümen seçimlerinde alınan kararlar ve AK Parti&[#]8217;nin belediye başkan adaylığı konusunda parti binasında son gelişmeleri değerlendirdi.

Parti binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısı öncesi Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Keleş, süreç hakkında bilgi verdi. Keleş, Nisan ayında yapılan Ereğli Belediyesi Encümen toplantısı ve kurasında, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago&[#]8217;nun kurayla Encümen&[#]8217;e seçildiğini hatırlattı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın ertesi gün &[#]8220;yanlış yaptık&[#]8221; demesi üzerine yeniden bir seçim yapıldığını ve Belediye Meclis Üyesi Nalan Köseoğlu Selvi´nin Encümen&[#]8217;e seçildiğini hatırlatan Keleş, alınan bu kararın yargıdan döndüğünü söyledi.

KALAY: &[#]8220;9 AYDA ALINAN KARARLAR YOK HÜKMÜNDE&[#]8221;

Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay da, 9 aydır hukuk mücadelesini verdiklerini ifade ederek, "20 Aralık tarihinde bizi şaşırtan bir tebligat geldi. 24 Aralık´ta yapılacak Encümen toplantısına Belediye Meclis Üyemiz Esra Hanım davet ediliyor. Davet eden, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık... Bu bizi şaşırttı. Çünkü ilk kez belediye başkanının kanunlara uyduğunu gördük" dedi.

Kalay, şunları söyledi:

&[#]8220;9 aydır bizim savunduğumuz, avukatlarımızın söylediği tüm konuları idare mahkemesi buraya yazmış. Biz şunu söylemiştik. Kanun bellidir. Kanun ne kadar eşit oylamada ikinci oylamayı öngörse de, meclis çalışma yönetmeliğiyle encümen seçimini ayırmıştır. Bunu orada dile getiren belediye avukatı, bu nedenle belediyeden ayrılmasına neden olmuştur. Yarın Esra Hanım Encümen toplantısına katılacak, ama bizi ilgilendiren konu, dokuz aydan beri alınan Encümen kararları ne olacak? Burada Ereğli´yi yakından ilgilendiren konular var, cezai müeyyideler var, kapatma kararları var. Bizim görüşümüze göre bu kararların hepsi yok hükmündedir. Esra Hanım da toplantıdan sonra bunları inceleyecektir, hangi kararlar alınmıştır. Ancak şu bir gerçektir ki, belediye encümen sayısı yedi kişiden oluşur, üçü seçilmişlerden seçilir. Bugün encümene baktığımız zaman bu seçilmişlerin iki bağımsız, bir AK Partiliden oluşuyor. Önümüzdeki süreçte neler gelişeceğini yine sizinle paylaşacağız."

Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago ise, toplantıda konuyu değerlendirirken, "Halil Posbıyık´a teşekkür ediyorum beni kendi elleriyle Encümen üyesi seçtiği için. Söyleyecek bir şey yok. Zamanında çok konuştuk bunları" dedi.

Alpago, gazetecilerin, Devrim Bulvarı üstündeki Belediye Başkanları anıtına ilişkin verdiği soru önergesinin akıbetini sorması üzerine; "Herhangi bir cevap vermedi. Zaten yazılı veya sözlü olarak cevap veremeyeceklerini biliyorduk. Kamuoyunun dikkatini çekmek için verdik o önergeyi. Cevap zaten tarafımızdan biliniyor" şeklinde cevap verdi.

ÇAKIR: &[#]8220;ADAYIMIZ ÇARŞAMBA&[#]8217;YA KADAR AÇIKLANIR&[#]8221;

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti ilçe binasında belediye meclis üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplarken, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayının en geç Çarşamba gününe kadar açıklanacağını söyledi.

Tüm partilerin adaylarını açıkladıklarını belirten Çakır, "Fakat siz de takdir edersiniz ki, assolistler her zaman sahneye en son çıkar. Ereğli ve Ülkenin iktidarı olan AK parti Ereğli için ilçe belediye başkanın adayımız Salı, en geç Çarşamba günü açıklanacaktır. Üstteki son değerlendirmeler yapıldı. İsmi sorarsanız net olarak kamuoyuna duyuracağımız şekilde değil" diye konuştu.

Çakır, "Adaylar arasında şu an itibarıyla bir eleme söz konusu oldu mu?" diye sorulması üzerine şunları söyledi:

"Ayrıntılı bilgi verme imkânımız yok. Komisyon en ince ayrıntıya kadar bunları değerlendiriyor. Önce, komisyonda beş tane aday adayımız var. Bunlarla ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Gerek görülmesi halinde onun dışında da Genel Merkezimizin burada gizli yaptığı anketler var. Onları baz alıyor, temayülleri baz alıyor. Buna göre ciddi bir çalışma yapıyorlar. Onların işi de kolay değil. Geçen hafta Ankara´daydık işleri çok.

Aday kim olursa olsun biz seçimin en iddialı partisiyiz. Çünkü Ereğli´nin artık iktidar güneşine, AK bir belediyeye ihtiyacı artmaktadır. Mevcut belediye başkanı encümenine numunelik bir meclis üyesi bile seçtiremiyor. Bir dönem daha aday olacağım, ondan sonra olmam diyor. Beş sene sonra siyasi hayatı biteceğini kabul eden bir siyasetçiye Ereğli de yatırım yapmaz. Beş sene sonra yıkılacak bir bina var, satın alır mısınız deseler, Ereğli´de böyle bir saf yok. Ereğli halkı uyanıktır. Ereğli halkının ilçenin geleceğinden yana oy kullanacağına inanıyoruz. Artık Halil Bey&[#]8217;in mutlaka artıları eksileriyle hizmetleri olmuştur, artık Ereğli´nin önünü açma zamanı gelmiştir. Kendisinin Ereğli´ye yapacağı en büyük hizmet torun sevmekle ilgilenmesidir. Allah da kendisine hayırlı torunlar kısmet etsin deriz."

&[#]8220;GENEL MERKEZİMİZ KİM DERSE ADAYIMIZ ODUR&[#]8221;

Çakır, "Bir adayın söz konusu olması halinde istifa edeceğinize yönelik haberler çıktı, ne diyorsunuz?" diye sorulması üzerine de şu cevabı verdi:

"Olmamış bir şeyi konuşmamız söz konusu değil, ama Genel Merkezin onayıyla yönetime seçilmiş bir ilçe örgütüyüz. Genel Merkezin bize gönderdiği kim olursa olsun, canı gönülden çalışacağız. Tabii ki bizim de görüşlerimiz olacaktır ama biz görüşlerimizi öyle belirtmeyiz. Gideriz genel merkeze artılarını eksilerini anlatırız. Bizim öyle bir düşüncemiz olmaz. Üç beldeyle Ereğli´yi kazanıp tarih yazmak istiyoruz."

AK Parti İlçe Başkanı Çakır, &[#]8220;Beş aday adayı dışından aday olabilir mi?&[#]8221; sorusuna ise, &[#]8220;Her şey olabilir&[#]8221; yönünde cevap verdi.
Editör: Pusula Gazetesi