Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Pusula´nın internet sitesinden Zonguldak Belediye Başkan Adayı’nın Harun Akın olduğunu öğrenince, Zonguldak Kömürspor ile Büyürkçekmece Belediyespor maçını izlediği Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu´nun şeref tribününü terk etti. Bir gazeteye, "Aday belli değil" açıklamasını yapan Halil Furat´ın, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi kararından haberinin olmaması, parti tabanında şok etkisi yarattı.

CHP´liler, "Halil Furat derhal istifa etmeli. Bir İl Başkanı bu kadar taraflı olamaz. ‘Muharrem Akdemir aday gösterilmedi’ diye Genel Merkez´in, MYK´nın ve Parti Meclisi´nin kararını tanımayan İl Başkanı, o koltukta oturamaz" diyorlar.

Geçtiğimiz Cuma günü, “29 Aralık´ta önseçim olacak” diyen CHP İl Başkanı Halil Furat, şimdiye kadar ne söylediyse hep tersi çıktı. Kamuoyunda hiçbir inandırıcılığı kalmayan Furat’ın, artık bu saatten sonra o koltukta oturmaması gerektiği belirtilerek, derhal istifa etmesi isteniyor.


Daha bir-iki gün önce 29 Aralık´ta önseçim olacak diyen CHP İl Başkanı Halil Furat, şimdiye kadar ne söylediyse hep tersi çıktı. Kamuoyunda hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Artık bu saatten sonra o koltukta oturamaz. Derhal istifa etmeli.

İŞTE BASINA ÇEKİLEN O MAİL...


Editör: Pusula Gazetesi