Günlerdir 23 Nisan heyecanıyla hazırlıklar yapan öğrenciler yağmurun azizliğine uğrayınca hevesleri kursağında kaldı.


Yağışlı hava nedeniyle Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk koyma programı yapıldığı sırada protokol ve öğrenciler zor anlar yaşadı. yurtdışından gelen Macaristan ve Bulgaristan ekibi gösterilerini Canpolat Pamay Spor salonunda yapmak zorunda kaldı.


Tüm yurtta olduğu gibi dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik Binası önünde tören düzenlendi.


Törene Vali Erdal Ata, 3´ncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Süleyman Yüksel, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Siyasi Parti Yöneticileri ve protokol üyeleri katıldı.


Katılımcıların anıt önüne çelenk bırakmasının ardından Saygı Duruşu&[#]8217;nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Valilik önüne çelenk koyma programı sonrası yoğun yağış nedeniyle program Cumartesi gününe ertelenirken öğrencilerin halkoyunları gösterileri Can Polat Pamay Spor Salonunda yapıldı.


Spor salonunda Törene, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Vali Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, 3´ncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanlını Süleyman Yüksel, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Zonguldak Baro Başkanı İ. Kerem Ertem, Daire Müdürleri, eğitim görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Girgin, 23 Nisan´ın taşıdığı anlam ve değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: ´´Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ideallerini hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Milletimizin en değerli varlıkları çocuklarımız, barışın ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı&[#]8217;mızın coşkusunu bir kez daha yaşıyoruz. 23 Nisan birlik ve beraberlik duygusuyla güçlenir. 23 Nisan, milletimizin bağımsız Türk Milleti olduğu gündür" şeklinde konuştu.


Cumartesi gününe ertelenen program nedeniyle öğrenciler halkoyunları gösterilerini spor salonunda gerçekleştirdiler. Macaristan ve Bulgaristan ekibinin oyunları da katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.


Daha sonra şiir, kompozisyon ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.



23 Nisan&[#]8217;da fırsat buldular


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yüz yüze gelip konuşma fırsatı bulamayan insanları da bir araya getirdi. Tören sonrası uzun süre sohbet edenler, sonunda ortak noktada buluşarak, işlerini halletmiş oldular.



Askerlerden ilginç kareler


Tören öncesi son hazırlıklarını yapan askeri bando ekibi, yağışlı havaya rağmen konumunu bozmadı. Askerlerin birbirlerinin kıyafetlerini düzeltmeye yardım etmesi, ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına neden oldu.



Eşref ile Dağdelen bir aradaydı


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen´in kendi aralarında yaptıkları sohbette merak uyandırdı. Konuşma sonrası ortak noktada buluşmaları ise gözlerden kaçmadı.



Öğrenciler soğuktan dondu


Valilik önünde düzenlenen tören öncesi yağmur nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan öğrenciler, havanın soğuk olması nedeniyle zor anlar yaşadılar. Soğukta bekleyen öğrenciler, çeşitli yöntemlerle ısınmaya çalıştılar.



Siyasiler 23 Nisan&[#]8217;da çocuk gibi şendi


Seçim sürecinde birbirlerine ateş püsküren siyasiler de 23 Nisan Bayramı&[#]8217;nda çocuk gibi şendiler. Küskünlükleri bir yana bırakıp birbirlerine sarılan siyasiler, uzun süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulundular.



Protokol de ıslandı


Valilik önündeki çelenk koyma töreninde hazır bulunan Vali Erdal Ata, 3´ncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Süleyman Yüksel ve Belediye Başkanı İsmail Eşref´te yağışlı hava nedeniyle zor anlar yaşayanlar arasındaydılar.



Çelenkler de yağmurun azizliğine uğradı


Yağışlı hava katılımcıları etkilediği kadar Atatürk Anıtı önüne koyulan çelenkleri de etkiledi. Havanın yağışlı olmasının yanı sıra rüzgârında etkisini göstermesi çelenklerin devrilmesine neden oldu. Çelenklerin yardımına Valilik görevlileri yetişti.

Editör: Pusula Gazetesi