Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, 2009’da gerçekleştirilen “Çelik – 2” operasyonu sonrası eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli’ye mahkemece verilen cezaya yapılan itiraz sonrası Yargıtay tarafından bir kısmının onanmasına yönelik Sesli’nin ortağı olduğu bilinen iş yeri önünde toplanan kalabalık, tepki gösterdi.

Sesli’yi sevenler adına burada konuşan Kazım Yıldırım, Sesli’nin aldığı cezanın kendilerini üzdüğünü söyledi.

Yıldırım, son günlerde çok manidar olaylarla karşı karşıya kalındığını savunarak, şöyle dedi:

“Murat Sesli, Ereğli halkını ortak duygu ve paydada buluşturan, yediden yetmişe her kesimin sevgisi kazanmış, kişiliği, duruşu ve çalışkanlığıyla gönülleri fethetmiş bir isimdir. Ne yazık ki son günlerde çok manidar olaylarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Yapılan tüm anketlerde açık ara farkla birinci çıkan, her kesimden insanın Ereğli’de geleceğe ümitle bakmasını sağlayan bir isim, Ereğli üzerinde ki ölü toprağını atacağına yürekten inandığımız Murat Sesli’yi ne yazık ki sevenlerinden koparma hareketini üzüntüyle izlemekteyiz.”

“HALKA GÜVENEREK BU YOLA ÇIKTIM”

Sesli de sandalye üzerine çıkarak yaptığı konuşmasında, kendisine destek amaçlı düzenlenen organizasyona teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Hepinizden özür diliyorum. Sizlerin umutlarını tükettim. Ben Ereğli halkına güvenerek bir yola çıktım. Bana söylenen, ‘sen git, çalışmana bak. Bu dosyadan hiçbir şey olmaz’ dendi. Ben de bu söyleme karşı gelip, sizlere umut verdim. Ben sizin umutlarınızı boşa çıkarttığım için hepinizden özür diliyorum. Ama bu her şeyin sonu değil, hayat devam ediyor. Ben dün buradaydım, bugün buradayım, yarın da burada olacağım. Ama ne tesadüf ki, 2009’daki yerel seçimlerde (AK Parti’den ) aday gösterildiğim halde, seçimlere 2 ay kala beni içeri (cezaevine) atanlar, tam çıkıştan 4,5 yıl sonra, davanın başlamasından 5 yıl sonra bu sefer açık ara farkla önde giderken 5 yıl sonra gelip beni bulmaları ve beni yine seçime sokmamalarını kınıyorum. Ben, bu seçimde aday olsaydım seçimi alacağımı Murat Sesli olarak değil, Ereğli halkı olarak, yapılan anketlerden ve halkımızın vereceği oylar olarak söylüyorum.

Eğer suçlu olsaydım, Ereğli halkı beni yüzde 63 oyla anketlerden birinci çıkartmazdı. Ben suçluysam, o zaman beni 4,5 yıl önce cezaevine atsaydınız. 4,5 yıl önce beni ceza evinden çıkarmasaydınız. Böyle bir haksızlık yok. Ben adam gibi gider cezamı da yatarım, Ama işlemediğim suçtan ceza yatmak bana zul geliyor. Yine de fark etmez. Şunu söylemek istiyorum; bu süre zarfında babamı üzüntüden kaybettim. Ben, aday olacağım diye çocuk sahibi oldum. Benim 4 aylık bebeğim var. Böyle vicdansızlık olmaz. O zaman beni aday yapmayacaktınız, anketlere sokmayacaktınız. Ben iddia ediyorum, bu işi sorumluları kimse er yada geç hesabını verecekler. Ama adalette, ama ilahi adalette. İlahi adalet er yada geç tecelli edecektir.

Buradan kimseyi suçlamak istemiyorum. Gün gelecek gerçekler su yüzüne çıkacaktır. Ben de mücadelemi sonuna kadar vereceğim. Bunun bir üst mahkemesi olabilir, itirazı olabilir. Yatıp, çıkmam da hiç önemli değil. Üzerime atılı suçlardan cezaevine gireceksem de girip, cezamı çekeceğim. Ben buradaki çorbacının önünde sizlerin arasında yine gezeceğim. Benden kurtuluş yok. 2019’da, olmazsa 2024’de hiç fark etmez. Ben bu memleketteyim. Bu insanlarla yine mücadelemi vereceğim. 2019’da yine mi aday yapmayacaksınız, ben mücadelemi vereyim, siz gene beni aday yapmayın. Eğer benimle uğraşacaksanız, uğraşmaya da devam edin. Ama arkamda sizler gibi Ereğli halkı olduğu müddetçe ben bunlardan yılmıyorum. Ceza yatmaktan da yılmıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bizi izlemeye devam edin diyorum.”

Sesli’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunan kalabalık, olaysız dağıldı.

Editör: Pusula Gazetesi