İlimizde yayınlanmakta olan Yeni Adım Gazetesinin 02.12.2013 tarihli nüshasında ve internet sitesinde yayınlanan "Operasyonların perde arkası" başlıklı haber ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünden alınan basın açıklaması ektedir.

BASIN AÇIKLAMASI

Demir Medya Yayıncılık, Reklamcılık, Matbaacılık, Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Zonguldak ilinde yayınlanan Yeni Adım Gazetesinin 02/12/2013 tarihli nüshasında ve internet sitesinde SON DAKİKA... Operasyonların Perde Arkası başlıklı Erdoğan DEMİR isimli şahsın açıklamalarının yer aldığı görülmüştür. Kamu görevi yürüten, kendisine yüklenen sorumluluğunun bilincinde, iş ve işlemlerini hukuk içerisinde yerine getiren ciddi bir kurum olan Emniyet Teşkilatı bugüne kadar yapılan açıklamalara itibar etmemiştir. Ancak bu hususlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissedilmiştir.

1- Bir ilin Emniyet ve Asayişinden o ilin Valisi, Adli işlemlerinden de Cumhuriyet Başsavcısı ve savcıları sorumludur. Emniyet teşkilatı adli ve idari olarak bu iki amirinin bilgisi ve talimatı olmadan bir işlem tesis edemez. Bu sebeple yapılan çalışma başlangıcından itibaren İl Valisi Sayın Erol AYYILDIZ ´in bilgisi ve Adli birimlerin talimatı ve kararları ile yürütülmüştür. Soruşturması devam eden dosya üzerinde halen kısıtlama kararı bulunmaktadır,

2- Emniyet teşkilatı personeli başta Emniyet Müdürleri olmak üzere mesleki terbiye ve disiplin ile yetişmişlerdir. Üstlerine karşı saygı, aslarına karşı sevgi ile davranırlar. Buna uymayanlarla ilgili gerekli idari işlemler yapılır. Sayın Erol AYYILDIZ´ın Valilik yaptığı dönemde de buna titizlikle uyulmuştur. Sayın Valimizin asla böyle bir disiplinsizliğe müsaade etmeyen yöneticilik prensiplerine sahip olduğu bütün bürokratları tarafından bilinir.

3- İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi SAZAK hakkında daha öncede şikayette bulunan şahısların müracaatı üzerine yapılan incelemede soruşturmaya gerek görülmemiştir. Erdoğan DEMİR´in şikayeti ile ilgili olarak halen Emniyet Müdürü Metin Seyfı SAZAK hakkında yürütülen adli ve idari bir soruşturma bulunmamaktadır.

4- İl Emniyet Müdürü Metin Seyfı SAZAK kendisi ile ilgili yapılan iddia ve ithamlar konusunda avukatları aracılığı ile gerekli yasal işlemleri yürütmektedir.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Pusula Gazetesi