Zonguldak il Emniyet Müdürlüğü Yeni Adım Gazetesi’nde yer alan iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“İlimizde yayınlanmakta olan Yeni Adım Gazetesinin 27.11.2013 tarihli nüshasında yayınlanan "Böyle Emniyet Müdürü görülmedi" başlıklı haber ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünden alınan basın açıklaması ektedir.

Demir Medya Yayıncılık, Reklamcılık, Matbaacılık, Sanayi ve Ticaret A.Ş.´ne ait27/11/2013 tarihli Yeni Adım gazetesinin 1 sayfasında "Böyle Emniyet Müdürü görülmedi!" başlığı ile verilen yazıda yine bu gruba ait Çates´ e sevkiyat yapan araçların özellikle durdurulup haksız bir şekilde ceza uygulandığının yazılmış olduğu görülmüştür.

Karayolları trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla 10 yıllık Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlarca uygulanmak üzere Başbakanlık genelgesi olarak yayınlanmış, trafik denetim hedeflerini ve yapılacak çalışmaları da içerir konuya ilişkin 11/03/2013 tarihli Bakanlık genelgesi illere gönderilmiştir.

Bu çerçevede; ilimizde 322 araca azami yük ağırlığını aşmaktan cezai işlem uygulanmış olup. bu araçlardan sadece 3 tanesi Demir Madencilik Petrol Ürünleri, İnşaat, Liman, Gemi-Yat yapım, Turizm, Nakliye, Sanayi ve Ticaret A.Ş.ne aittir.

2012 yılında da söz konusu şahısların benzer şikayeti üzerine yapılan incelemede 641 araca azami yük ağırlığını aşmaktan cezai işlem uygulandığı, bu araçlardan 7 tanesinin Demir Madencilik Petrol Ürünleri, İnşaat, Liman. Gemi-Yat yapım, Turizm, Nakliye, Sanayi ve Ticaret A.Ş.´ne ait olduğu ve herhangi bir usulsüzlük olmadığı anlaşılmıştır.

Her gün yüzlerce kamyon yük taşımacılığı yapan Demir Madencilik Petrol Ürünleri, İnşaat, Liman, Gemi-Yat yapım, Turizm. Nakliye. Sanayi ve Ticaret A.Ş.´nin iki yıl içerisinde 10 adet azami yük ağırlığını aşmaktan cezai işlem gördüğü, istatistiki bilgilerin incelendiğinde herhangi bir oluşum, grup veya kişiye özel bir uygulamanın olmadığı görülecektir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ERDOĞAN DEMİR´DEN YANIT

İşadamı Erdoğan Demir’den Emniyet Müdürlüğü´nün bu açıklamasına karşı bir yanıt geldi.

Yani Adım Gazetesi kanalıyla yapılan açıklamada şöyle denildi"Biz yıllar içerisinde toplam ne kadar ceza yazıldığından bahsetmedik. Aynı gün aynı saatlerde aynı istikamete seyretmekte olan 20 kamyonun içinden ED plakalı kamyonların durdurulup, diğerlerinin gönderilmesi, bunun üzerine kamyon sürücülerinin şirket yetkililerine bilgi vermek üzere araçlar park halinde iken telefon etmesine rağmen, seyir halinde telefonla konuşmuşlar gibi sahte ve yanıltıcı rapor düzenlenerek ceza kesilmesi kişiye özel muamele midir, değil midir, bunu öğrenmek istiyoruz.İl Emniyet Müdürü kendisinin de inanmadığı cevabi bir yazı göndermiş, bunun takdiri adli makamların ve Zonguldak kamuoyunundur"

Editör: Pusula Gazetesi