Türkiye Kamu-Sen&[#]8217;e bağlı Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Bebek, sendikaların 27 Ekim 2013 tarihindeki 5&[#]8217;inci Olağan Genel Kurulu&[#]8217;nun ardından yeni çalışma dönemine yenilenmiş kadroyla başladıklarını belirtti. Başkan Bebek, &[#]8220;Bize her zaman destek veren, her zaman yanımızda bulunan ve bizlerden desteğini hiçbir menfaat ve vaatler karşısında esirgemeyen çok değerli üyelerimize yeni görev alan yönetim kurulum adına sonsuz teşekkürlerimizi sunmaktan onur duyarım&[#]8221; dedi.

&[#]8220;YETKİMİZ; BASKIYLA, TEHDİTLE, RÜŞVETLE ELİMİZDEN ALINDI&[#]8221;

Bebek, &[#]8220;Sendikamız Türk Haber-Sen&[#]8217;in, kuruluşunun 21&[#]8217;inci yılını Haziran ayında kutladık. 21 yıl öncesine baktığımızda geride onurlu, ilkeli ve destansı bir mücadelenin silinmeyecek izlerini bıraktık. Kurulduğumuz günden bugüne kadar baktığımızda da, kaynağından çıkan pınarın temizliği ve berraklığı ile kirlenmeden, lekelenmeden bugünlere ulaştığımızı görürüz. &[#]8216;Türkiye Kamu-Sen, Türk Haber Sen, büyük bir sevdanın adıdır&[#]8217; derken, anlatmak istediğimiz mensubu olmaktan gurur duyduğumuz büyük milletimize olan sevdamızdır. 21 yıl önce birbirine güvenmiş, milletine sevdalı bir avuç inanmış insanla başlattığımız mücadelemiz, Anadolu&[#]8217;nun dört bir yanında binlerce inanmış insanımızla buluşarak, büyük bir inanç abidesi oluşturmuştur. Bu abidenin adı Türkiye Kamu-Sen&[#]8217;dir. Türk Haber Sen&[#]8217;dir. Allah&[#]8217;a çok şükür ki, hak ve emek mücadelemizde hiçbir zaman geri adım atmadık. Güç ve iktidar sahiplerinin önünde eğilmedik. Onların şerrinden korkup, sessiz kalmadık. Üstümüze her gelişlerinde asla geri adım atmadık. Tam tersini yaptık daha yüksek bir sesle, karşılık verdik. Engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Anlı şanlı sivil toplum örgütlerinin ve meslek kuruluşlarının teslim alındığı bir süreçte dimdik ayakta duran, bileği bükülmeyen bir yapı oluşturduk. Yine yüce Rabbimize bir kere daha şükrediyoruz ki, her şeye rağmen on yıl yetkili sendika olduk. Bu süreç de, pek çok dostumuz ve yol arkadaşımız bizi terk etse de daha fazlasını bünyemize kattık. On yıl şanla, şerefle kazandığımız ve koruduğumuz yetkimizi baskıyla, tehditle, rüşvetle elimizden alan malum sendika ve bağlı olduğu konfederasyon 2014-2015 yıllarına ait toplu sözleşme görüşmelerini Ağustos ayında yaptı. 30 gün sürmesi gereken, toplu sözleşme görüşmeleri, dünya rekorlar tarihi kitabına girecek şekilde üç oturumda tamamlanmıştır. Devlet Personel Başkanlığı&[#]8217;na bin 50 talep sunan malum konfederasyon ve sendikalar bu taleplerinin ancak 30&[#]8217;unu alabilmiştir. Hükümetin sunduğu 3+3&[#]8217;e &[#]8216;bize meydanları gösteriyorsunuz&[#]8217; diyen malum konfederasyon, Ramazan Bayramı arifesinde kapalı kapılar ardında kanunsuz bir şekilde memuru peşkeş çekmiştir&[#]8221; dedi.

Başkan Bebek, şunları söyledi:

&[#]8220;DÜNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ&[#]8221;

&[#]8220;Büyük umutlar dağıtarak, &[#]8216;yetkiyi bize verin, istediğinizi alalım, istediğinizi yaptıralım&[#]8217; vaatleriyle yetkiyi alan malum sendika ve konfederasyon, memurun yüzlerce sorunu dururken, bunları konuşması gerekirken, tepki göstermesi gerekirken, merkez bankasının açıkladığı enflasyonun altında bir rakama imza atmıştır. Yani diyet borcunu memuru satarak ödemiştir. Hizmet kolumuzdaki malum sendika ise, ancak masada, Türk Haber-Sen&[#]8217;i taklit etmiş, geçen yıl sendikamızın kazandıklarıyla masadan ayrılmış, yeni bir şey üretememiştir. Kamu çalışanları malum sendika ve konfederasyona Türkiye Kamu Sen&[#]8217;in hayata geçirdiği ek ödemelere, aile ve çocuk yardımına neden artış almadığını soracaktır. Yine emeklilik süresinde 30 yıl sınırlamasının kaldırılmasını, ilave ücretlerin emekli keseneğine dahil edilerek emekli ikramiye ve maaşının yükseltilmesini talep etmediğini, gişe memurlarına neden bankacılık tazminatı verilmediğini, postacılara neden yıpranma payının verilmediğini, neden 55 yaşında emekliliğe zorlandığını, neden bunları gündeme getirip talep etmediğini bu malum sendika ve konfederasyon elbette bir şekilde çalışanlara izah edecektir ve hesabını verecektir. Görünen o ki; önümüzdeki günler zor geçecek. Bunu iyi görüp, iyi anlamak, sürekli tepki koymak, beceriksiz sendika anlayışının faturasını bize kesenlere karşılık vermek bizim birinci görevimiz olmalıdır. Memurların cumhuriyet tarihinde kazanmış olduğu iş güvencesine göz diken sendika, yaptığı çalışmalarla yeni yeni düşmanlıklar yaratmaya toplumu ve çalışanları bölmeye çalışmaktadır. Çalışmayan, çalıştırılmayan, korunan, kollanan, kanunsuz bir şekilde sendikal faaliyet sürdüren, Yandaş memurlarla, namusuyla, şerefiyle çalışan memurları karıştıran sendika, bir gün gelecek bunun bedelini siz değerli çalışanların vicdanında ödeyecektir. Türkiye Kamu-Sen, Türk Haber-Sen bunun takipçisi olacaktır. Dünden daha fazla çalışacağız. Çalınan, gasp edilen yetkimizi tekrar alacağız, almalıyız. Çalışanların hakkını hukukunu ancak Türkiye Kamu-Sen ve ona bağlı sendikalar arayabilir, alabilir. Bunun için fedakarlık yapmalıyız, daha çok çalışmalıyız, daha çok zaman ayırmalıyız. Bu fedakarlığı yapacak olan arkadaşlarımız 27 Ekim 2013 tarihinden itibaren görev almaya talip olmuş ve siz değerli Türk Haber-Sen üyeleri bu çok değerli kutsal saydığımız, hak ve hak alma mücadelesindeki, sizin adınıza söz almayı ve savunma yetkisini bizlere emanet olarak teslim etmiş bulunmaktasınız. Vermiş olduğunuz bu onurdan dolayı hepinize teşekkür ederiz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi