Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı&[#]8217;nın (BAKKA) 2013 yılı 2&[#]8217;nci Kalkınma Kurulu Toplantısı, önceki gün Bartın Üniversitesi&[#]8217;nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, &[#]8220;Son yıllarda devletin ekonomi politikaları doğrultusunda çok ciddi açılımlar gerçekleşti. Biz 15 yıl önce proje üretme konusunda sıkıntı çeken bir ülke konumundaydık. Fakat bugün memnuniyetle görüyoruz ki, sanayicilerimiz ve işadamlarımız AR-GE çalışmalarına yöneliyorlar ve artık dededen kalma usullerle yöneterek günümüzün acımasız ekonomik düzeninde yer alınamayacağını idrak etmiş durumdalar. Buna paralel olarak üniversitelerimizde hem yayın faaliyetlerimiz artmış durumda, hem de proje geliştirme, patent alma noktasında çok ciddi gelişmeler söz konusu. Fakat bu konuda daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz gerektiğini düşünüyorum&[#]8221; dedi.

Daha sonra konuşan Bartın Valisi Ali Çınar ise, &[#]8220;Hedeflerimize daha kısa zamanda ulaşmak zorundayız. Sahip olduğumuz potansiyelimiz, bizim şu anki mevcut yerimizle mütenasip değil. Potansiyelimiz daha yüksek bulunduğumuz nokta daha geri. Bunun için Atatürk&[#]8217;ün gösterdiği muasır medeniyetlere ulaşma hedefi ve 2023 hedefini konuşuyoruz. Bunu hamaset nutuklarıyla gerçekleştiremeyiz. Gerçek anlamda çalışarak, üreterek, etkin ve verimli bir şekilde bilgilerimizi paylaşarak, zamanımızı ve kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanarak bu hedeflere ulaşabiliriz&[#]8221; dedi.

Toplantıda, Başkanlık Divanı&[#]8217;nda bulunmak üzere Başkan, Başkan Vekili, iki asil ve iki yedek olmak üzere Katip üyeler için seçim yapıldı. Yapılan seçimde Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Başkan, Bartın Sanayici ve İşadamları ve Yöneticileri Derneği&[#]8217;nden Tarık Ustaoğlu Başkan Vekili seçildi. Katip üyeler için yapılan oylamada, Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği&[#]8217;nden Murat Çarşanbalı ve Bartın Aktif İşadamları Derneği&[#]8217;nden Birol Dikyurt, Asil Katip üyeler; Karabük Orman İşletme Müdürlüğü&[#]8217;nden Mehmet Emin Uzunsoy ve Zonguldak Arı Yetiştiriciliği Birliği&[#]8217;nden Temel Akman da, yedek katip üyeler olarak seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi