Zonguldak Kent Konseyi, Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal ve Üyeleri Birten Soykurum, Asiye Tan, Nazan Pulat, Nuray Gençalp, Fulya Aydın, Aysel Yılmaz, Şükran Karahasan, Gülsüm Yılmaz, Melahat Çöğendez ve Nimet kanca TBMM’de Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’ü ziyaret ettiler.
Daha sonra CHP Grup toplantısına katılarak Haberal ve Köktürk’le birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dinleyen Kadın Meclis Üyeleri, toplantı sonunda CHP Milletvekilleri eşliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Parti tüzüğünde kadın kotasını yüzde 33’e çıkarılması konusunda Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Kadın Meclisi Üyeleri, bunun yüzde 50 olmasını istediklerini belirterek; "Yetmez ama evet" dediler.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülsüm Yılmaz, Yaşanabilir Zonguldak Platformu adına termik santrallerle ilgili dosyayı da Genel Başkan Kılıçdaroğlu´na verdi. Yılmaz termik santrallerin yarattığı tahribat ile lgili hazırlanan belgeselin CD´sini de Kılıçdaroğlu´na vererek izlemesini istedi... Kılıçdaroğlu da CD´yi mutlaka izleyeceğini gereken hassasiyeti göstereceklerini söyledi...

Termik Santrallerin Zonguldak’ı getireceği noktayla ilgili kaygılarını Sayın Kılıçdaroğlu’na ileten Platform Üyeleri, bu konuda Cumhuriyet Halk Partisinden katkılarını istediler.

Haberal ve Köktürk de termik santrallerle ilgili olarak vermiş oldukları Araştırma Önergesini önümüzdeki günlerde genel kurul gündemine indirecekleri ve Zonguldak Çevre Platformu Üyelerine destek olacakları bilgisini genel başkanla paylaştılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Cumhuriyet Halk Partisi açısından kadının önemine vurgu yaparak, Zonguldak’ın da Cumhuriyet Halk Partisi açısından önemli bir il olduğunu, Zonguldak’ı çok yakından izlediklerini, Zonguldak’ın sorunlarının çözümü konusunda her türlü katkıyı vereceklerini Kadın Meclisi üyelerine ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi