İstanbul Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) öncülüğünde muhteşem bir organizasyon ile Cumartesi akşamı Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda on binden fazla Zonguldaklı ve Zonguldak sevdalıları “Hasret Gecesi”nde Zonguldak ruhunu yaşadı. Sunumu, Organizasyon Komitesi Başkanı Gurbet Altay ile Selma Aydın’ın yaptığı gece için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, birçok Bakan ve Milletvekilinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş mesaj gönderirken, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın konuşması, Zonguldaklılar için düzenlenen bir sinevizyon (video görüntüsü) ile salondakiler tarafından izlendi.

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Zonguldak’tan katılanlarında olduğu muhteşem geceye; organizasyonun baş mimarlarından Zonguldak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi ile bu organizasyonda emeği geçen çok sayıda dernek başkanlarının yanı sıra, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkan Vekili Şakir Şahin, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özhan Zonguldak İmam Hatip Liseleri ve Mensupları Mezunları Derneği (ZİMDER) Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Hüdaverdi Şen, Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Devrek-Gökçebey Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Cin, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yalçın Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, TTK Maden Yüksek Mühendisi Sefa Elibol, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Devrek Engelliler Derneği Başkanı ve CHP Devrek Belediye Başkan Aday Adayı Songül Malkoç, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Almanya’dan katılan Avrupa Çaycumalılar Dernek Başkanı Muhammet Yiğit ile Genel Sekreter Mustafa Tığlı, AK Parti Gökçebey Belediye Başkan Aday Adayı Vedat Öztürk, Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Zonguldak Kömürspor yönetiminden Zeki Çolak, Zonguldakspor’un eski Başkanı işadamı İsmail Recai Şanlı, Sanatçı Organizatörü Fazilet Batur, akademisyenler çok sayıda belde başkanları, dernek başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, yazarlar, sanatçılar ve çok sayıda misafirler katıldı.

Binlerce Zonguldaklı ve Zonguldak sevdalıları tarafından doldurulan Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen “Zonguldaklılar Hasret Gecesi” bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, Zonguldak adına her şeyin yaşandığı gecede, tiyatro gösterisi katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından düzenlenen tiyatro gösterisi, Zonguldak’ta kız isteme, anne ile çocuğun ardında bıraktığı bir babanın kömür ocağına giriş anı duygulu sahnelerdi.

GENEL BAŞKAN KİREMETÇİ, BÜYÜK ALKIŞ ALDI

ZONDEF Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi, konuklarını selamladı. Genel Başkan Kiremitçi, gurbetteki Zonguldaklılar adına bu kadar kalabalık bir ortam oluşturdukları için çok mutlu olduğunu söyledi. İlk defa büyük bir gece düzenlendiğini hatırlatan Kiremitçi, konuşmasının sonunda İstanbul ve çevre illerdeki “Zonguldak” adı altında kurulan yirminin üzerinde dernek başkanlarını yanına alarak ellerini kenetleyerek havaya kaldırdılar ve birlik beraberlik örneği gösterdiler. Katılanlar tarafından büyük takdirle alkışlanan sahne alanındaki başkanlar, alandakilere sevgi dolu mesajlar iletti. Kiremitçi ve ekibi, katılanlara, emeği geçenlere herkese teşekkür ettiler.

SANATÇILAR SALONU COŞTURDU

“Zonguldaklılar Hasret Gecesi”, gurbetteki Zonguldaklılar için gerçekten hasret giderme adına görülmeye değerdi. Sırasıyla, Orhan Hakalmaz, Ramazan Aydemir ve Ramazan Çelik sahne aldılar. Orhan Hakalmaz’ın türküleri, katılanlar tarafından hep bir ağızdan söylenerek, alkış aldı. Ramazan Aydemir ile Ramazan Çelik sahne almasıyla hareketli şarkılarıyla birlikle Zonguldaklıları mest etti.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Organizasyonda birçok kişilerin emekleri unutulmadı. Emeği geçenlere, madenci heykeli takdim edilenler arasında Zonguldak ve İstanbul’dan katılanlardı.

“Zonguldaklılar Hasret Gecesi” büyük bir coşku içerisinde başlayıp aynı şekilde devam etti ve katılımcılardan tam not alarak sona erdi. Bir sonraki etkinlikte buluşmak istediklerini belirten Zonguldaklılar emeği geçenleri tebrik ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi