1998 Yılında kurulan ve bugüne dek on iki oyun sergileyen ÇASAT, yeni dönemde &[#]8220;Tiyatro Atölyesi&[#]8221; oluşturarak, drama ve oyunculuk eğitimi verecek.

Zonguldaklı tiyatro sanatçısı, drama lideri ve Tiyatro Arın Genel Sanat Yönetmeni Fahri Bozbaş´ın eğitmenliğinde yapılacak olan tiyatro çalışmalarına her yaş grubundan insan katılabilecek.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan ÇASAT yöneticileri sürece ilişkin bilgiler verdiler.

ÇASAT Genel Sanat Yönetmeni Mevlüt Kırnapçı tiyatro okulu olma yolunda ilerleyeceklerini söyleyerek; &[#]8220;1998´de kurulan ve on beş yıldır tiyatro faaliyetlerini sürdüren ÇASAT, bugün yeni ve farklı bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Önceki dönemlerden farklı olarak drama ve oyunculuk eğitimi çalışmalarına yöneliyoruz. Bölgemizin önde gelen tiyatro sanatçılarından ve aynı zamanda drama lideri olan Fahri Bozbaş, ÇASAT bünyesinde oyunculuk ve drama eğitimi verecektir. Fahri Bozbaş´a bu önemli katkısından ötürü çok teşekkür ediyoruz. ÇASAT, aynı zamanda bir tiyatro okulu olma yolunda ilerleyecektir&[#]8221; diye konuştu.

Drama lideri ve tiyatro yönetmeni Fahri Bozbaş; &[#]8220;Bugüne dek Çaycuma´da tiyatro adına önemli bir açığı kapatmış ve on iki oyun sergilemiş olan ÇASAT, eğitim konusunda bize öneri getirdiğinde sevinerek benimsedik. Tiyatro; iyi ile kötünün, gülen ile ağlayanın, güzel ile çirkinin, güçlü ile güçsüzün, haklı ile haksızın tüm karşıtların serimini gözler önüne serer, düşünce yaratır. Kültürel olarak her yönden önemli potansiyele sahip olan Çaycuma´da, salon ve alanlar çoğunlukla boş bırakılmamıştır. Amatör grup, okul kulübü, özel veya kamu tiyatroları yetkin oyuncularının replikleri her zaman alkış bulmuş, Devlet Tiyatroları´nın AKM´de her ay bir turne oyun sahnelemesi, tiyatroya olan ilginin göstergesi olmuştur. ÇASAT (Çaycuma Sanat Tiyatrosu) 1998´den bu yana 12 oyun sahneleyen disiplinli ve özverili bir tiyatro grubu. Genel Sanat Yönetmeni Mevlüt Kırnapçı ve Nilgün Çelik yönetiminde öğrenci ve yetişkinlerle bir araya gelerek tiyatro uğraşında önemli adımlar atan ÇASAT, yeni sezonda yeni oyunlar sahnelemeyi hedefliyor&[#]8221; dedi.

11 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 19.30´da Çaycuma Kültür Sanat Merkezinde toplanılarak çalışmalara başlanacak. Tiyatro çalışmalarına katılmak isteyenlerin Fahri Bozbaş, Nilgün Çelik ve Mevlüt Kırnapçı´ya başvurarak adlarını yazdırabilecekleri de bildirildi.

Editör: Pusula Gazetesi