ZONGULDAK´ta bir balıkçı, ağlarına takılan 20 ton hamsiyi, kilosu 1 liranın altında satışa çıkardı. Halk, torbalarla satılan ucuz balığa akın etti.


Zonguldak Limanı´ndan dün akşam 15 tayfası ile açılan ´Nazım Kursun´ adlı balıkçı teknesi, Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi açıklarında ağ attı. Balıkçı teknesi, sabaha karşı 20 tona yakın hamsi ile Zonguldak´a döndü. Tekne sahibi 15 yıllık balıkçı 45 yaşındaki Ahmet Küçük, balıkları 6-7 kiloluk torbalarda 5 liradan satışa çıkardı. Ucuz hamsi satıldığını duyanlar, limana akın etti. Vatandaşlar, teknede kovalarla torbalara doldurulan hamsiden alabilmek için sıraya girdi. Bazı vatandaşlar 3-4 torba hamsi birden alırken, bazılarının da kasalarla alması dikkat çekti.

Balıkçı Ahmet Küçük, Karadeniz´de hamsi bolluğu yaşandığını belirterek, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında 20 tona yakın hamsi yakaladıklarını söyledi. Her yıl hamsinin bol olduğu zaman halka ucuz balık sattığını belirten Küçük, "Biz, ´vatandaş bol balık yesin´ diye ucuza satma kararı aldık. Duyan vatandaşlar da balık almak için tekneye geliyorlar. Zonguldak´ta halka balık yedirirken İstanbul, Bursa, Ankara gibi büyük şehirlere de hamsi gönderdik. Halk ucuz balık almaktan, biz de satmaktan memnunuz" dedi.

Kentte, balıkçı tezgahlarında ise hamsinin kilosunun 5 liradan satıldığı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi