Programa; AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Kolları üyeleri ve üniversiteliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdullah Akbaş, &[#]8220;Gençlik Kolları olarak, &[#]8216;Çay Sohbeti&[#]8217; adı altında birinci programımızı başlattık. İlk programımıza katılan İl Başkanımız Sayın Hamdi Uçar, İl Genel Meclis Başkanımız Sayın İsmail Terzi, İl Yönetim Kurulu ağabeylerimiz ve gençlerimize teşekkür ederim. Sohbetlerimiz kapsamında hem Türkiye gündemi, hem yerel gündem ile ilgili konular belirleyip bunlar üzerine tartışmalardan oluşan değerlendirmelerimiz olacak. Bizim içimizden gençler değil, her türlü farklı görüşte olan gençlerimize de toplantılarımıza bekleriz&[#]8221; dedi.

UÇAR: &[#]8220;DAVAMIZIN TEMELİNDE GENÇLERİMİZİN ÖNEMİ BÜYÜK&[#]8221;

Gençlerin soruları üzerine söz alan İl Başkanı Hamdi Uçar, şunları söyledi:

&[#]8220;Gençlerimize duyarlılıklarından dolayı öncelikle teşekkür ederim. Başbakanımızın gençlere verdiği önemi özellikle biliyoruz. Başbakanımız, özellikle toplantılarda Gençlik Kolları Başkanlarımız ve Kadın Kolları Başkanlarımızın sorunlarını birebir dinliyor. Bizim davamızın temelinde gençlerimize verilen önem her zaman üst seviyede olmuştur. Gerek gençlere, gerekse bayanlarımıza her alanda olmalarını sağlamak için adımlar atan bir partiyiz. Seçme ve seçilme yaşının 18&[#]8217;e indirilmesi, yapılan seçimlerde bayanlara ve gençlerin olması için kotalar koyduk. Yönetimlerin oluşumlarında da bu kotalar var. Gençlerimizin ve bayanlarımıza verdiğimiz değerin göstergesidir. Bu sayede yeni jenerasyonun sahip oldukları yeni fikirleri buralara kazandırmış oluyoruz. Bunlara yeni oluşumlarda her zaman dikkat ediyoruz. Partimiz ile birlikte bu tür değişiklikleri hep birlikte görüyoruz. Eskiden ekonomi paketi açıklanırdı. Artık bu ülkede demokratikleşme paketleri açıklanıyor. Bu da hangi noktalara geldiğimizin bir göstergesidir.

&[#]8220;BİZ GENÇLERİMİZİN ŞİDDETLE DEĞİL, İLİMLE, BİLİMLE UĞRAŞMASI TARAFTARIYIZ&[#]8221;

&[#]8220;En son yaşadığımız olaylarda gördük ki, genç kardeşlerimizi şiddetin içerisine çekmek için çalışan gruplar var. Bunların amaçları, ülkede eskiden yaptıkları gibi karışıklık çıkartmak. Bunlara alet olmamak hepimizin görevi, bütün gençlerimize sahip çıkmak da sizlere düşen bir görev. Hepimiz, özellikle gençlerimiz, örflerimize, adetlerimize sahip çıkan gençler olmak zorundalar. Çünkü gelecek nesillerle aktarabilelim. Biz gençlerimizi şiddetle değil, ilimle, bilimle uğraşan gençler olması için uğraşıyoruz.&[#]8221;

&[#]8220;BELEDİYE BAŞKANIMIZI SEÇERKEN ARADIĞIMIZ KRİTERLERE UYACAĞIZ&[#]8221;

&[#]8220;Belediye başkanımızı seçerken aradığımız kriterler var. Birincisi, halk desteği var mı? Bunu da bağımsız anketlerle yapıyoruz. Teşkilat görüşü, milletvekillerimiz görüşü, genel merkezin görüşü ile oluşturulacak komisyonda birebir görüşerek adayımızı belirleyeceğiz. Zonguldak Merkez, ilçe ve beldelerimiz için en hayırlı adayları çıkartacağımıza eminim. Bu seçimlerde halkımızla beraber bunu göstereceğiz. Eski siyaset sistemindeki gibi &[#]8216;onun yakını, bunun akrabası&[#]8217; diye kimseyi herhangi bir yere aday göstermeyeceğiz.&[#]8221;

TERZİ: &[#]8220;GENÇLERİMİZE HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK&[#]8221;

İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi de, gençleri sorularını üzerine yaptığı konuşmada, &[#]8220;İl Genel Meclis toplantılarımız, zaten halka açık. Toplantılarımıza katılmak isteyen gençlerimize de, her zaman kapımız açık. İstedikleri zamanda toplantılarımız olduğunda meclisimizi, ya da makamda beni ziyaret edebilirler. Gençlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarım. Hem bizim tecrübelerimizi kendilerine aktarmak, hem de gençlerden elde edeceğimiz bilgiler bize fayda sağlayacaktır&[#]8221; dedi.

KARAGÜZEL: &[#]8220;BİLGİ DE AGRESİF OLUN&[#]8221;

Söz alan Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel de, &[#]8220;81 ilde gerçekleşen bu toplantılarda gençlerimizle yapılan hasbihaller sayesinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz. Gençlerimiz de, oluşturacakları sinerji ile bu toplumda yeni adımlar atmaya, yeni fikirler oluşturmaya çalışmalılar. Biz gençlerimizin üzerinde oynanan oyunların filmini çok seyrettik. Sizi kötü niyetli dönüştürmeye çalışan insanlara asla prim vermeyin. Gençlerimiz bilgide hep agresif olmak, kendilerini daha da çok geliştirmek zorundalar. Bundan sonrada yaptığınız programlarda her davetinize geliriz. Gençler olarak, bizlerde istediklerinizi yapmaya da elimizden geldiğince hazırız&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi