Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, “İtfaiye Haftası” etkinlikleri kapsamında dün Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan yardımcıları, daire müdürleri, bazı Belediye Meclis üyeleri, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı İtfaiye Ekibi yetkilileri, Erdemir İtfaiye yetkilileri, gönüllü itfaiyeciler, anaokulları ve ilkokullardan öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş tarafından anıta çelenk sunuldu. İtfaiye şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törene katılan itfaiye personeli tarafından “İtfaiye Andı” seslendirildi. Törende konuşan ve 299 yıl önce kurulan itfaiyenin 25 Eylül 1923 tarihinde belediyelere devredildiğini, bugün bu olayın 90’ıncı yıldönümünün kutlandığını belirten Ateş, "İtfaiye Haftası kutlamalarında amacımız, itfaiye hizmetlerini halka anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda halkı aydınlatmak ve yangından korunma şekillerini açıklamaktır. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır. İtfaiye Müdürlüğümüzün görevleri yangınlara müdahale etmek, her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek, arazide su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapmaktır. İtfaiye Müdürlüğümüzde; 5 adet arazöz, 1 adet kurtarma aracı, 1 adet 27 metre merdivenli araç, 1 adet 15 tonluk su tankeri, 1 adet 4x4 araç, 1 adet zodyak bot ekipman ve 51 personelle ilçe, belde ve köylere yaklaşık 200 bin nüfuslu bir bölgeye itfaiye hizmeti sunuyoruz. Ayrıca 2010 yılında gönüllü itfaiyeci projesini gerçekleştirerek, 42 bayan, 83 erkek olmak üzere 125 gönüllü itfaiyeci yetiştirmiştir. Bölgemizin en modern itfaiye müdürlüğümüzde 5 kişiden oluşan sualtı ve su üstü arama kurtarma ekibi kurularak Zodyak bot ve dalgıç ekipmanları ile profesyonel dalgıç seviyesine ulaşmıştır. Sadece büyük şehirlerde olan arama kurtarma köpeklerimizle her türlü arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğümüz ateş, afet ve su isimli köpeklerimizin günlük olarak eğitimleri yapılmaktadır. İlçemizde Süleymanlar Mahallesi ikinci itfaiye istasyon binası kurularak ilçemizin 11 mahallesine 24 saat her türlü yangın kaza ve doğal afetlere müdahaleye hazır bir ekip ve araçlar yerleştirdik. Şimdi Kepez Mahallesi Belen Sanayi Sitesi girişine üçüncü itfaiye istasyon binası projesi hazırlandı. En kısa zamanda yapımına başlanacak. İtfaiye müdürlüğümüz eğitimli personeli, gönüllü itfaiyecileri, araç, gereç ve ekipmanları ile ilçemizde her türlü söndürme ve kurtarma operasyonlarına müdahale ederek aktif bir şekilde rol alma gücüne sahiptir. Bizden hiçbir desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız sayın Halil Posbıyık´a teşkilatımız adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım" dedi.

Tören kapsamında Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım, Ereğli İtfaiye Müdürü Ateş´in şahsında Ereğli İtfaiye Müdürlüğü personelinin İtfaiye Haftası´nı kutlayarak, Ateş´e madenci heykeli ve Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü flaması armağan etti. Ateş de, Yıldırım´a plaket verdi. Daha sonra alanda kurulan stantlarda itfaiye ve yangın söndürme ekipmanları tanıtıldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, stantlarda görevli itfaiyecilerden, kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi aldı. Etkinlikler kapsamında arama-kurtarma çalışmalarında yer alan Belçika Kurdu olarak bilinen Coly türünden Afet isimli arama-kurtarma köpeği gösteri yaptı. Afet´in itfaiye personeli tarafından verilen görevi harfiyen yerine getirmesi ve akrobatik hareketleri izleyicilerin beğenisini topladı.
Editör: Pusula Gazetesi