İtfaiye Haftası nedeniyle Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, bazı meclis üyeleri, daire müdürleri ve bazı mahalle muhtarları ile Ahmet Erdoğan İlkokulu öğrencileri ve aileleri katıldı.

Törende konuşan İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, yıllar itibariyle yangın olaylarında önemli ölçüde azalma olduğunu söyledi. Sarıaydın, bunun halkın yangınlara karşı daha bilinçli hale gelmesi ve gerekli tedbirleri almasından kaynaklandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından tatbikata geçildi. İtfaiye ekipleri, önce senaryo gereği kaza yaparak alev alan hurda bir cipteki yangına müdahale etti. Ekipler, hortumla su sıkarak kısa sürede yangını söndürdü. Ardından 2 katlı itfaiye binasında çıkan yangına müdahale edildi. Binanın 2´nci katında mahsur kalan 2 itfaiye görevlisi, pencereye çıkıp, bir kaç metre yükseklikten AFAD´ın açtığı hava yastığına atladı. Binanın çatısında mahsur kalan bir itfaiyeci ise merdivenli araçla kurtarıldı.

Tören, itfaiye malzemelerinin tanıtıldığı serginin gezilmesi ile sona erdi.

İTFAİYECİLERDEN BAŞKAN AKDEMİR&[#]8217;E ZİYARET

Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın ve itfaiye ekipleri, tatbikat öncesinde Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i makamında ziyaret etti. Belediye İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, desteklerinden dolayı Başkan Akdemir&[#]8217;e teşekkürlerini sunarken, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, İtfaiye Haftası&[#]8217;nı kutlayarak, &[#]8220;Belediyemizin en başarılı birimlerinden olan itfaiye ekiplerimize teşekkür ediyorum. İtfaiye birimimiz, olaylara anında ve zamanında müdahale etmekte çok başarılılar. Kesinlikle yangın ve benzeri felaketler yaşanmasın ve kimsenin canı yanmasın&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi