ZONGULDAK´ta, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği itfaiye binasındaki yangında mahsur kalan itfaiye erleri, bir kaç metre yükseklikten hava yastığına atlayarak kurtuldu.


İtfaiye Haftası nedeniyle Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Belediye Başkanı CHP´li Muharrem Akdemir ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör´ün de izlediği törende konuşan İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, yıllar itibariyle yangın olaylarında önemli ölçüde azalma olduğunu söyledi. Sarıaydın, bunun halkın yangınlara karşı daha bilinçli hale gelmesi ve gerekli tedbirleri almasından kaynaklandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından tatbikata geçildi. İtfaiye ekipleri, önce senaryo gereği kaza yaparak alev alan hurda bir cipteki yangına müdahale etti. Ekipler, hortumla su sıkarak kısa sürede yangını söndürdü. Ardından 2 katlı itfaiye binasında çıkan yangına müdahale edildi. Binanın 2´nci katında mahsur kalan 2 itfaiye görevlisi, pencereye çıkıp, bir kaç metre yükseklikten AFAD´ın açtığı hava yastığına atladı. Binanın çatısında mahsur kalan bir itfaiyeci ise merdivenli araçla kurtarıldı.

Tören, itfaiye malzemelerinin tanıtıldığı serginin gezilmesi ile sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi