Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kilimli ilçesindeki Zonguldak Meslek Yüksekokulu&[#]8217;nu ziyaret etti. Zonguldak MYO&[#]8217;da çalışmaları devam eden yemekhane, kantin, laboratuvar ve diğer inşaatları inceleyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, akademik personelin de sorunlarını dinledi. Rektör Özer&[#]8217;e, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Altın ve Kilimli Üniversite ve Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği (KUYDER) Başkanı Ümit Velioğlu da eşlik etti.

Zonguldak Meslek Yüksekokulu&[#]8217;nun artan öğrenci sayısını karşılayabilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve eksikliklerin giderilmesine yönelik önemli oranda maddi kaynak aktarımı sağlandığını ifade eden Prof. Dr. Özer şöyle konuştu:

ÖZER: &[#]8220;ZONGULDAK MESLEK YÜKSEKOKULU, BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR&[#]8221;

&[#]8220;Yüksekokulumuz, geçmiş dönemlerde yarısı merkez kampüste ve diğer yarısı Kilimli&[#]8217;de olmak üzere iki parçalı olarak eğitim hizmetini sürdürüyordu. 2013-2014 öğretim yılı itibarıyla tüm öğrencilerimiz Kilimli kampüsünde toplandı. Kampüsün artan ihtiyaca cevap verebilmesi için 15 adet sınıfın tüm tefrişatları yenilendi, bina iç bakımları tamamlandı ve yeni oluşturulan laboratuvar mekânlarına çok sayıda makine-teçhizat desteği sağlandı. Öğrencilerimizin kantin-kafeterya ihtiyaçlarını karşılamak için ise Ağustos ayı içerisinde Kilimli Üniversite ve Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği önderliğinde yaklaşık 350 metrekare taban alanına sahip bir kafeterya binası inşaatına başlanmıştı. İnşaat çalışmalarında son aşamaya gelinmiş olması oldukça mutluluk verici bir gelişme. Kilimli&[#]8217;nin üniversitesine sahip çıkıyor olmasını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Önümüzdeki günlerde Kilimli öğrencisiyle birlikte daha da büyüyecek ve gelişecek. Kilimli halkı da bu anlamda öğrencilerine sahip çıkmalı ve onları kendi evlatları gibi görmeli. Çünkü öğrencinin burada var olması sosyo-kültürel gelişim için büyük önem taşıyor. Bunun bilincine varılmalı ve öğrencilerimize destek olunmalı.&[#]8221;

VELİOĞLU: &[#]8220;SAYIN REKTÖRÜMÜZE KİLİMLİ YERLEŞKESİNE VERDİĞİ ÖNEM DOLAYISIYLA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ&[#]8221;

Kilimli Üniversite ve Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği (KUYDER) Başkanı Ümit Velioğlu DA, Zonguldak Meslek Yüksek Okulu&[#]8217;nu geliştirmek adına yapılan çalışmalarda Kilimli halkından ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer&[#]8217;den büyük destek aldıklarını belirterek, &[#]8220;Kilimli, Üniversite kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üniversitemiz, Kilimlimize bilimsel, sosyo-kültürel, kentsel ve ekonomik anlamda çok büyük değerler katacaktır. Sayın Rektörümüze, Kilimli ziyareti ve ZMYO&[#]8217;nun tüm bölümlerinin Kilimli yerleşkesine aktarmalarından dolayı Kilimli halkı olarak büyük memnuniyet duyduk. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer, okulumuzun her türlü sorunuyla yakından ilgilenip, bundan sonraki süreçte de büyüyüp gelişmesi için destek vereceğini söyledi. Bu yaklaşım, bizim için çok değerli ve anlamlıdır. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca göç veren ve sürekli istihdam kaybı yaşayan ve küçülen şehrimizde göreve geldiğinden beri büyüyen ve gelişen bir üniversite yaratan Rektörümüz, ekonomik kriz sürecinden geçen şehrimize adeta bir umut ışığı veriyor. İnşallah Kilimli İlçemiz bu ortak akıl ve çabalarla her geçen gün daha sağlıklı büyüyüp gelişecektir. Bizler, büyüyen yerleşkemizin artan ihtiyaçlarını karşılama noktasında fedakârlık gösteren Dernek üyelerimiz çok değerli Kilimlili esnaf ve işadamlarımızın özverili çalışmaları ile üniversitemizin acil ihtiyacı olan kafeterya ve yemekhane binası inşaatını başlatmış bulunuyoruz. Bu inşaat tamamen Kilimlili hayırsever insanlarımızın katkısıyla yapılmaktadır. Ayrıca Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emir Eren&[#]8217;in ve Kilimlili emekli öğretmenimiz Solmaz Yavuz&[#]8217;un da ciddi maddi katkıları vardır. Kendilerine ve tüm Kilimlili hayırseverlere şükranlarımızı sunmayı bir borç biliyoruz. Son olarak, İlçemize gelen öğrencileri tıpkı başka şehirlerde okuyan kendi evlatlarımız gibi kabul etmeli ve onlara sahip çıkarak her türlü desteği vermeliyiz. Bu konuda tüm Kilimli halkını üniversite öğrencilerimize sahip çıkmaya ve onlara destek olmaya davet ediyorum. Üniversite kenti olabilmemiz için öğrencilerimize hep beraber sahip çıkmalıyız. Bu arada tüm öğrencilerimizin şehirde yaşadıkları problemlerle ilgili derneğimize müracaat etmelerini bekliyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi