Oda yöneticileri de Eşref´e gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ettiler. Eşref Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir ve beraberindekileri de kabul ederek esnafa yardımcı olacaklarını söyledi.


Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Küçükali&[#]8217;nin ziyaret sırasında, küçük esnafların büyük sıkıntıları olduğunu belirtmesi üzerine Eşref, mahalle esnafına müjde verdi.


Esnaflarla belediyelerin içli dışlı olmak zorunda olduğunu belirten Küçükali; "Daha önceki döneminizde de küçük esnafın sorunlarını aktarmıştık. Bizim amacımız dışarıdan gelecek olan yabancı marketlerin Zonguldak´ın ticaretini engellememesi için daha önce sizinle çalışmalarımız olmuştu. O dönemlerde sizinle birlikte yabancı marketlerin yerleşimini engellemiştik. Bundan sonrasında da aynı kararlılıkla devam edeceğimize inanıyorum. Bu nedenle size teşekkür ederim. Bu konudaki çalışmalarınızı beraber yürütmek adına her zaman destekçinizim ve yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Esnafların sorunlarına her zaman çözüm bulmaya hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, büyük marketlerin bakkalların yerini alamayacağını belirterek, şunları söyledi:


"Bazı şeyleri beraber de başardık. Küçük esnafın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bu bundan sonraki dönemde de böyle olacak. Bizim öğrenme zamanımız bitti. Bakkalların sıkıntılarını biliyorum. Şehirlerde büyük marketler olmalı. Ancak şehrin dışında olmalı. Çünkü bunların şehre ihtiyacı vardır. Ulusal ve büyük şirketler mahalle aralarında mahalle bakkallığına soyunursa bu çok ayıptır. Bunların engellenmesi lazım ve sonuna kadar engelleyeceğiz. Çünkü bizim bakkalımız ve küçük marketlerimiz var. Bunları korumamız gerekiyor.


Geleneklerimizden biri olan mahalle bakkallarını yaşatmalıyız. Büyük ve yabancı firmaların mahalle aralarına yerleşmesini önleyeceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi