Ergenekon Davası´nda tutuklu yargılanırken, tahliye edilmesi ardından ilk kez İzmir´e giden CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, cezaevinde bulunduğu sürede, gazetecileri ve kendisini Silivri´de yalnız bırakmayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel´e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Dünyanın önde gelen doktorlarından Prof. Dr. Haberal, kendisine yöneltilen, "Doktorluğa devam edecek misiniz? İlk ameliyatı ne zaman yapacaksınız?" soruları üzerine, şu anda milleti temsil ettiğini, ancak TBMM´yi görmediğini, yemin etmediğini belirterek, "Önce sahaya bir çıkalım, sonra yasalar neyi gerektiriyorsa, onu yapacağız. Doktorluğa devam etmeme bir engel yoksa, tekrar değerlendireceğiz" dedi.

Uzun bir aradan sonra İzmir´de olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Prof. Dr. Haberal, Türkiye´nin dört yanında bulunan kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi Hastanelerini ziyaret ettiğini, son olarak İzmir´e geldiğini söyledi. TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel´in Silivri´de tutuklu olduğu sürece meslektaşlarını ve kendisini yalnız bırakmadığını belirten Prof. Dr. Haberal, "Basının önemini biliyorum. Şahsınızda tüm basın mensuplarına başarılar diliyorum. Umarım diğer tutuklu gazeteciler de bir an önce serbest kalır" diye konuştu.

"MİLLETVEKİLİ ÖRNEK OLMALI"

Milletvekillerinin topluma örnek olması gerektiğini ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Haberal, şunları söyledi:

"Milletvekili seçilmeden önceki işlerime, yani doktorluğa ve yöneticiliğe devam edip etmeyeceğim yönünde sorularla daha önce de karşılaştım. Önce Meclis´e gideceğim sonra kural neyi gerektiriyorsa onu yapacağım. Yasaları önce yasa koyucular uygulamalı, topluma her anlamda örnek olmalı. Aksini yaparsak kimseye bir şey deme hakkımız kalmaz. Yanlışla örnek olmaz. Yıllarca doktorluk ve yöneticilik yaptım ama kendi koyduğum kuralları asla çiğnemedim, çiğnenmesine de izin vermedim. Milletvekilliği için de böyle olacak."

"KİN GÜDEMEYİZ"

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Türkiye´de çok sayıda hizmetlerde bulunurken, mesleğinin zirvesindeyken Ergenekon Davası kapsamında tutuklanması ve 4 yılı aşkın süre tutuklu kalmasına kızgın olup olmadığına ilişkin yöneltilen soruya, "Biz asla kin güdemeyiz" diyerek Kur&[#]8217;an-ı Kerim´den şu örneği verdi:

"Maide Suresi&[#]8217;nin 8´inci ayetinde der ki: Ey İnananlar! Allah için adaleti ayakta tutup gözeten şahitler olun. Bir topluluğa olan öfkeniz sizi adaletsizliğe sürüklemesin; adil olun; bu, Allah´a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah adaletsizliği sevmez."

TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel de, &[#]8220;özgürlükte&[#]8221; buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Sizi Türkiye´nin en özgürlükçü kenti İzmir´de görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Başarılı çalışmalarınızın Meclis çatısı altında da devam edeceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti´nin merkezinde Başkan Atilla Sertel ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yaklaşık bir saat görüşen Prof. Dr. Haberal´a, ziyareti anısına Şehit Gazeteci Hasan Tahsin heykelciği takdim edildi.
Editör: Pusula Gazetesi