Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerini ağırladı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güldem Özatagan, Doç. Dr. Semahat Özdemir, Uzman Kısmet Ceyhan, Dr. Feray Gecer Sargın, Gülüzar Öz ve Umut Erdem öncülüğüne 21-28 Ağustos tarihlerinde araştırma yapmak üzere Zonguldak&[#]8217;a gelen 30 kişilik grup, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nda şehrin ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu&[#]8217;nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında, şehrin durumunu anlatan tanıtım filmi seyredilmesinin ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Demir ve Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir&[#]8217;in Danışman Mehmet Zekai Aktan tarafından detaylı bilgiler verilip sorular yanıtlandı.

21-28 Ağustos 2013 tarihlerinde Zonguldak´ta alan araştırması yapmak üzere öğrencilerle birlikte geldiklerini belirten İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güldem Özatagan, &[#]8220;Bu araştırmanın amacı öğrencilere çalışmalarında kendilerine yardımcı olacak verileri toplamak, Zonguldak´ın ekonomik ve mekânsal gelişimini anlamak ve kurum görüşleri almak&[#]8221; dedi.

Zonguldak&[#]8217;ın ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Demir ise, Filyos Vadisi Projesi ve ÇATES&[#]8217;in önemine vurgu yaptı. Kömür ve demir-çeliğin dışında üretim ve istihdam alanlarının oluşturulması çabalarının olduğuna dikkat çeken Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcinin bilgilendirilmesi ve şehrin gelişimi konusunda çaba sarf edildiğini vurguladı.

Başkan Danışmanı Mehmet Zekai Aktan ise, kömür üretimi ve dünyadaki önem konusunda bilgilendirme yaparken, yöneltilen sorular yanıtlandı.
Editör: Pusula Gazetesi