AK Parti Kdz. Ereğli ilçe teşkilatının eski Bağlık Gazinosunda düzenlediği kokteyle, Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve parti teşkilatının yanı sıra 29 Mart yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığına seçilen Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfat Gültekin, Neyren Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ve 29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olarak seçime giren iş adamı Yüksel Balcı, Ormanlı´dan aday olan Bayram Başol, Kandilli´den aday olan Yaşar Ciğer ve AK Parti´den il genel meclis üyeliklerine seçilen adaylar, belediye meclis üyeleri katıldı. Düzenlenen kokteylde bir konuşama yapan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin seçim süresince teşkilat olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "Seçimi kaybettiğimiz bölgelerde neden kaybettiğimizin çeşitli nedenleri var. Bunlar bizce biliniyor. Bütün olumsuzluklar içinde beni en çok mutlu eden 2004 seçimlerinde Ereğli´de aldığımız oy ile 2009 seçimlerinde aldığımız oyları kıyasladığımızda huzursuzluğumuz huzura dönüşüyor. Bu nedenle biraz daha çok fazla çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Ben 9 bin oyu 18 bin oya çıkartan Belediye Başkan adayımız olan Yüksel Balcı´ya bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti´den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday olan Yüksel Balcı ise, "Keşke ´bütün sokakları aşındırdık´ diyebilsem ama aday gösterildiğimde toplamda 32 günümüz vardı. Bunun 13 günü ziyaretler ve fotoğraf çekimleriyle geçti. 19 gün çalışma fırsatımız oldu. Düşünün 19 gün var 23 mahalle gezilecek ve 3 tane televizyon programı yaparak kendimizi anlatmaya çalıştık. Biz sokağa çıkarken siyasetçi gibi çıkamadık. Bu 19 gün içinde hiç kimseye hiçbir vaatte bulunmadık ve hiçbir şey dağıtmadık. Ne para, ne gıda, nede telefon dağıtmadık. Hiçbir menfaat gurubuna yaklaşmadık. Hiçbir siyasi rüşvet dağıtmadık. Eğer seçimi alsaydık hiç kimseye vefa borcumuz dahi yoktu. Yerimize oturup hak ne ise Allah yolunda yapılması için ne gerekiyorsa onu yapacaktık" diye konuştu.
Balcı ayrıca kendisiyle birlikte çalışan herkese teşekkür etti. Kokteylde belde belediye başkanları, belediye başkan adayları ve partililer yaptıkları konuşmalarda seçim sürecini ve çalışmaları değerlendirdi.
Editör: Pusula Gazetesi