ZONGULDAK´ın Ereğli İlçesi´nde, güzergah dışında yolcu taşıdıkları gerekçesiyle 3 gün yolcu taşımadan men edilen 3 minibüsün otoparka çekilmesi sırasında, araç sahipleri ile zabıtalar arasında arbede çıktı. Polisin müdahale ettiği olayda sürücüler güçlükle ikna edildi ve araçlar otoparka çekildi.


Ereğli Belediyesi, belediye sınırlarına dahil edilerek yeni mahalle olan yerleşim birimlerinde yolcu taşıyan minibüslerin güzergahlarını yeniden belirledi. Balı Mahallesi´nde çalışan 67 M 8202, 67 M 8204 ve 67 M 8206 plakalı minibüslerin Korubaşı-TOKİ hattında çalışmaları kararı alındı. Belediye, karara uymayıp eski güzergâhlarında çalışmaya devam eden minibüs sürücülerine önce 180 lira para, ardından da 3 gün ticaretten men cezası verdi.

Zabıta görevlileri, trafik ekipleriyle birlikte öğle saatlerinde ceza verilen 3 minibüsü Kemer Mahallesi mevkiinde durdurdu. Zabıtalar, içinde yolcu bulunmayan minibüsleri otoparka çekmek istedi. Ancak araç sahipleri zabıtaya karşı çıktı. Sürücüler Metin Fidan ve eşi İlknur Fidan, Şeref Soysal ve eşi Türkan Soysal ile oğlu Erol Soysal, çekici ile minibüsün arasına girerek araçlarının çekilmesine izin vermedi.

Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar ile Zabıta Müdürü Atilla Çakar, sürücüler ve eşlerini ikna etmeye çalıştı. Zabıtanın, ikna olmayan sürücüleri araçların önünden uzaklaştırmak istemesi üzerine arbede çıktı. Takviye gelen polis ekiplerinin de müdahalesinin ardından ikna edilen sürücüler, yanlarına binen zabıta görevlileri eşliğinde araçlarını belediye otoparkına götürdü.
Editör: Pusula Gazetesi