İlçede her Ramazan ve Kurban Bayramı´nın son günü kutlanan Kızlar Bayramı´nda genç kız ve erkekler, yine en güzel kıyafetleriyle Hükümet Caddesi´ne çıktı. Fındık hasadına rastlaması nedeniyle ilginin geçmiş yıllara göre az olduğu Kızlar Bayramı´nda gençler, caddenin bir ucundan öbür ucuna gruplar halinde yürüyerek birbirleriyle göz teması kurarak tanışmaya çalıştı.

TEKME-TOKAT KAVGA ETTİLER

Renkli görüntülerin yaşandığı Kızlar Bayramı etkinliğinde zaman zaman gerginlikler de oldu. Bilinmeyen bir nedenle tartışan iki grup genç, tekme tokat birbirine girdi. Çevredekilerin müdahalesiyle ayrılan gençler, daha sonra ortadan bölgede uzaklaştı.

Kavganın ardından polis ekipleri, caddede güvenlik önlemlerini artırdı.

"KIZLAR BAYRAMI ADI HOŞUMUZA GİTMİYOR"

Alaplı Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Çimenoğlu, ´Kızlar Bayramı´ olarak adlandırdığı geleneğin adının aslında, ´Gençler Bayramı´ olduğunu söyledi. Bu geleneğin çok eski yıllara dayandığını vurgulayan Başkan Çimenoğlu, "Bütün gençlerin gelip çarşıda gezdikleri bir bayramdır. ´Kızlar Bayramı´ olarak adlandırılması bizim hoşumuza gitmiyor. Doğru bir adlandırma değil" dedi.

Bayramın fındık hasadına denk gelmesi nedeniyle sönük geçtiğini belirten Başkan Çimenoğlu, önümüzdeki yıllarda eski coşkusuna kavuşacağına inandığını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi