Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde yağışların sabah saatlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kısa süreli fırtına, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye´nin kuzeybatı kesimlerinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ile öğle saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Sakarya´nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Marmara´nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu´nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz´de 3 ile 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey, Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ile öğle saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Sakarya´nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Yerel dolu yağışı, ani sel, yıldırım, kısa süreli fırtına vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Editör: Pusula Gazetesi