Ereğli Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca kente bağlı 31 mahallede gerçekleştireceği iftar etkinlikleri kapsamında Ömerli Mahallesi Kaynarca Toplu Konutları ve eski köy meydanında düzenlenen iki ayrı iftar yemeği programına yüzlerce vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, iftarın ilk bölümünü Toplu Konutlar’da düzenlenen programda geçirdi. Yasin-i Şerif okunması ile başlayan programda, Belediye Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı eşliğinde dua edildi.

Kalabalık bir vatandaş topluluğunun ağırlandığı Kaynarca Toplu Konutları’ndaki iftar programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İslam aleminin en mukaddes günlerinin yaşandığı Ramazan ayı boyunca kentteki tüm mahallelerde gerçekleştirilecek iftar programları sayesinde vatandaşlarla gönül birlikteliği oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Belediye Başkanı Posbıyık, konuşmasında, “Önemli olan bu iftarlarımızda yemek yemek değil, bütünlük içinde bir araya gelip kaynaşmak, hep birlikte el açıp Allah’a dua etmektir. Bu birlikteliği oluşturan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

Kaynarca Toplu Konutları’nın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kaynarca Toplu Konutları’nın Türkiye’de bir belediyenin kendi imkanlarını kullanarak yaptığı örnek toplu konutlardan biri olduğunu hatırlattı. Başkan Posbıyık, konuşmasında şu görüşleri sundu:

“Kaynarca Toplu Konutları projesini dillendirmeye başladığımız günlerde birçok kişi bu projenin gerçekleşmesinin çok zor hatta imkansız olduğunu söylüyordu. Ancak belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek siz değerli konut sahiplerinin de oluşturduğu birlik ile bu mükemmel yerleşim alanını kentimize kazandırdık. Her geçen sene de buradaki eksiklerin giderilmesi noktasında gerekli olan çalışmaları yaptık. Toplu konutlar bölgesinin birkaç yerinde ufak tefek ihtiyaçlar kaldı. Bazı yerlerde istinat duvarları yapılması gerekiyor. Aynı zamanda asfalt gereken yerlerin de asfaltlarını bu yaz içinde mutlaka yapacağız. Herkesin gönlü rahat olsun. Ayrıca Toplu konutların hemen karşısında bulunan meşeliği temizletmeye başladık. Meşeliğe Ereğli’nin en güzel piknik alanlarından birini yapacağız. Bu piknik alanı tamamlandığında da Kestaneci Mahallesi’ndeki piknik alanını görenler belki de Kaynarca’daki bu yeni piknik alanını kıskanacaklar. Sizlerin ihtiyacı olan bu sosyal alanı en kısa zamanda hazırlayarak hizmetinize sunmaya kararlıyız.”

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın meşeliğe piknik alanı yapılacağını ifade etmesi mahalle sakinlerinde memnuniyet yarattı.

Belediye Başkanı Posbıyık’ın konuşmasının ardından vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan ve duygularını dile getiren Ömerli Mahallesi Muhtarı Süleyman Korkmaz da Başkan Posbıyık ve eşini mahallelerinde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirtti. Ömerli Mahallesi’nin alt ve üstyapısında sorun olarak görülebilecek hiçbir sıkıntılarının kalmadığını ve dile getirdikleri her taleplerinin Belediye yetkilileri tarafından karşılandığını kaydeden Muhtar Korkmaz, “Ramazan ayı içinde kentimizin tüm mahallelerinde iftar programları düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya gelen ve böyle güzel birliktelikler oluşmasına vesile olan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Böyle birlikteliklere her zaman ihtiyacımız var. Ömerli Mahallesi olarak mahallemizde düzenlenen iftar programı için de kendilerine şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Ömerli Muhtarı Korkmaz, konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’a çiçek takdim etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve beraberindekiler, Kaynarca Toplu Konutları’nda düzenlenen iftar programının hemen ardından da mahallenin eski köy meydanına geçtiler. Burada da Ömerli sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Posbıyık, iftar programına katılan her vatandaşla tek tek selamlaşarak Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Özellikle gençlerin ve kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşan Neriman Posbıyık da Ömerli sakinleri ile hatıra fotoğrafları çektirdi.
Editör: Pusula Gazetesi