Türkiye´nin "deniz üzerine kurulan ilk havalimanı" unvanını taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı´nda çalışmalar sürüyor. Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, yaptığı açıklamada, 2011 yılında başlayan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı çalışmalarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Proje tutarı 230 milyon 508 bin lira olan projenin altyapı çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini, üstyapı inşaatının ise kısa sürede başlamasının hedeflendiğini anlatan Bayrak, şöyle devam etti:

"Avrupa´nın tek, dünyanın dördüncü deniz üzerine yapılacak havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, Trabzon ve Samsun havalimanlarının tam ortasında yer alıyor. İki havalimanına da yaklaşık 170 kilometre mesafede yapılan bu projede çalışmalar 24 saat esasına göre sürdürülüyor. Yaklaşık 3 bin metre olacak pistin bin 800 metresi geçildi. Geçilen bin 800 metrenin bin metresinde ise sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. Bu asfalt için ise alana 20 bin ton sıcak karışım dökülmüş olup, toplamda da havalimanı inşaatına 13 milyon taş döküldü. Havalimanı inşaatında 24 saat esasına göre çalışmalar sürüyor. Projede 90 kamyon taş ocaklarından inşaat alanına taş taşıyor."

Türkiye´de bu gelişmeler olurken, Çaycuma´da bulunan Zonguldak Havaalanı´nda hala dağın tıraşlanması, minarelerin kısaltılması tartışılıyor. Ve hala yurt işi seferler başlamış değil.

Editör: Pusula Gazetesi