Sağlık Sen Ankara Genel Merkezi Yöneticilerinden Mehmet Güner Erdoğdu, Mustafa Kulluk ile birlikte Zonguldak Sağlık Sen Şubesi Başkanı Nazım Erduran ve Yöneticileri İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan&[#]8217;ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileyip hastanelerin birleşmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular. Ziyaret sırasında özellikle Sağlık Sen Yöneticileri SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri, SSK&[#]8217;lı vatandaşlara tüm eczanelerin açılması, 112 Acil Ambulans servisinin kuruluşu, Aile Hekimliği uygulamasına geçiş süresi gibi pek çok reform niteliğindeki konular üzerinde duruldu.
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan ise Sağlık Sen Genel Merkezi ve İl Yöneticilerinin bu anlamlı ziyaretlerinden oldukça memnun kaldığını belirtti.
Birleşmenin idari anlamda gerçekleşeceğini, Devlet Hastanesinin mevcudiyetini sürdüreceğini, fakat hangi birimlerle hizmet verilebileceğini henüz netlik kazanmadığını ifade eden Dr. Murat İlikhan, Devlet Hastanesine entegre Kilimli semt polikliniğinin Atatürk Devlet Hastanesine devredildiğini ve poliklinik yeni binasının kısa sürede hizmete geçeceğini, sürecin önümüzdeki günlerde daha da netleşeceğini söyledi.
Öte yandan Sağlık Sen Genel Merkez ve Zonguldak İl Yöneticileri Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kazım Sarıcı ile Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Salih Çeter ile görüşmeler yaparak ziyaretlerde bulundular.
Editör: Pusula Gazetesi