Zonguldak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı 2’nci birleşimi, Muharrem Akdemir başkanlığında 27 üyeyle toplanarak, 16 gündem maddesini görüştü. Uzun zamandır Zonguldak’ın gündeminde olan 400 yataklı kampüs hastane için talep edilen imar düzenlemesi, Zonguldak Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında İmar Komisyonu’ndan geldiği gibi kabul edildi.

Meclis, 15’inci gündem maddesinde yer alan 400 yataklı yeni devlet hastanesinin imar düzeni ile tadilatının yapılmasına dair İmar Komisyonu kararına oy birliğiyle karar verdi. Yeni hastaneyle ilgili İmar Komisyonu’nun raporu şu şekilde:
“Sağlık Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması planlanan 400 yataklı yeni devlet hastanesi kentimiz adına kamu yararı taşıdığı için ‘Emsal=3.00 hmax=Serbest’ imar düzeni ile tadilatının yapılmasına, gerekli altyapı ve otopark ihtiyacı da karşılanmak suretiyle komisyonumuzca oy birliğiyle karar verilmiştir.”

ŞAHİN: “TRAFİK VE İNSAN YOĞUNLUĞU AÇISINDAN DAHA UYGUN BİR YER BULUNABİLİRDİ”

Hastane konusuyla ilgili söz alan İmar Komisyonu Başkanı CHP’li İdris Şahin, hastane için 3-4 seneden beri yer arandığını belirterek, “En son yaptığımız toplantıda, ihale süreci ve yer açısından karar verildiği önümüze geldi. Her ne kadar mevcut hastanenin bahçesinde yapılması yerine daha uygun bir yer arayışı belediyemizce yapıldıysa da, alternatif birkaç yer de bulunduysa, tabii bu fiyati bir yaklaşımdır. Bizim alternatif gösterdiğimiz yerler kabul görmedi. Sanki biz ‘devletin yatırımına, hastanenin yapımına karşıymışız’ gibi yaklaşım düşüncesi ile plan bile hazırlanmamış olmasına rağmen biz buna razı olduk. Ama trafik yoğunluğu ve insan yoğunluğu açısından daha uygun bir yer bulunsaydı, daha yararlı olabilirdi. Gerçi yapılacak olan çevre yolları bu işin bir kısmını çözecektir” dedi.

CHP’li Üye Turgut Aydın da, Şahin’e destek vererek, “Oradaki trafik ve insan yoğunluğu göz önüne alınarak, projelendirmek gerekir. Zaten şu an devletin çıkartmış olduğu özel hastanelerle ilgili bir yönetmelik var. Yatak sayısına göre her türlü kriterle konulmuş. Bu kriterlere uyarak proje çizilirse daha iyi olur. Belediye Meclis üyeleri olarak üzerimize ne düşüyorsa, yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

BAHADIR: “GELİN PARTİ GÖZETMEKSİZİN LAVUAR ALANINI DA ŞEKLE SOKALIM”

Hastane projesi ile ilgili söz alan CHP’li üye Adil Bahadır ise, “Hastane için siyasi amaçlı hiçbir şey düşünmemek gerekir. Bu hastane olayı için daha önce yerler gösterilmişti. Fakat burayı uygun gördüler, biz buna da saygı gösterdik. Daha önce bizim yapmış olduğumuz lavuar alanı meselesi vardı. Lavuar alanı meselsinde hiç kimse bize yardımcı olmadı. Bizim projeleri çıkarttığımız zaman dahi hiç kimse önümüzü açmadı. Eski belediye başkanının zamanında belirli bir yatırım yaptık. Madem böyle bir yatırımda el ele veriyoruz, beraber olabiliyoruz, gelin parti gözetmeksizin lavuar alanını kim yaparsa yapsın, ‘ben yapayım’ değil, ‘biz yapalım’ diyelim ve lavuar alanını da şekle sokalım” diye konuştu.

AKDEMİR’DEN BİRLİK ÇAĞRISI, KARAGÜZEL’DEN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de, “Zonguldak adına yapılacak her güzel konu için hep birlikte kenetlenmek imkanını bulabiliriz. Bu aşamada hastane konusunu bir sonuca bağlamış bulunuyoruz. Bu Zonguldak adına yapılan güzel bir çalışmadır. ‘Bizim zamanımız, başkasının zamanı’ denmeden birlikte hareket edebildiğimizde bu şehre güzel katkılar yapmış oluruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel ise, hastanenin yer sorunlarından ötürü geciktiğini ve tüm şartların zorlanmasının ardından yerinin belirlendiğini hatırlatarak, Başkan Akdemir, İmar Komisyonu ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

Gündemin diğer maddeleri oylamaya sunularak, sona eren Meclis, Eylül ayına kadar tatile girdi.

Editör: Pusula Gazetesi