3 Nisan 2009 günü Bayrampaşa Belediye Stadyumu´nda yaşananlar Zonguldak için bir "şaka" olsaydı keşke! Her şey güzeldi Ereğli Belediyespor karşısında sahaya, mücadeleci, hırslı ve istekli başlayan Zonguldakspor, dakika 20´de İsmail Bağ´ın attığı golle çözüldü ve Ereğli Belediyespor karşısında 1-0 yenik duruma düştü.


Kırmızı-Lacivertliler ikinci yarıda beraberlik gölünü ararken, 75´de İsmail, 77´de Seyit´in gollerine engel olamayınca sahadan 3-0 yenik ayrıldı ve şimdilik terfilere veda etti.


TFF 3. Ligi´ne yükselme Profesyonel takımı olmayan İller 1. Kademe müsabakalarında İstanbul Grup Merkezi´nde ilk maçına çıkan Zonguldakspor, Bayrampaşa Belediye Stadyumu´nda karşılaştığı Ereğli Belediyespor´a 3-0 yenilerek terfilere erken veda etti.


Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig´de sezon boyunca çekiştiği Ereğli Belediyespor´la bu kez terfilerde karşılaşan Zonguldakspor rakibine farklı yenildi.


Zonguldak ve Ereğli´den takımlarına destek vermek için İstanbul´a giden taraftarlar, maç boyunca susmadı.


Kırmızı-Lacivertli ekip ilk dakikalarda rakibine oranla baskılı oyun sergiledi. Ereğli Belediyespor ileri uçtaki hızlı adamlarıyla kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.


Ereğli Belediyespor´un orta saha oyuncusu İsmail Bağ, 20´de kaleci Aydın´ın üzerinden kafayla aşırtarak takımını 1-0 öne geçirdi. (1-0)


Bu golden sonra moral bulan Ereğli Belediyespor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen Zonguldakspor, defansta açıklar verince zor anlar yaşadı.


Ereğli Belediyespor´un 75. dakikada geliştirdiği kontra atakta İsmail Bağ kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirerek takımının ve kendisinin ikinci golünü attı. (2-0)


Farkın ikiye çıkmasının ardından oyundan düşen Zonguldakspor, dakikalar sonra üçüncü golü kalesinde gördü.


Ereğli Belediyespor´da ilk yarıda sakatlanan Özkan´ın yerine oyuna dâhil olan Seyit, 77´de skoru belirleyen golü attı. (3-0)


Zonguldakspor aldığı bu yenilgiyle terfilere veda ederken, Ereğli Belediyespor ise finale yükselmeyi başardı. Ereğli Belediyespor Pazar günü final maçına çıkacak.


Profesyonel takımı olmayan İller 1. Kademe maçlarında elenen Zonguldakspor´un, tüm illeri kapsayan terfi maçlarına kalması ise Ereğli Belediyespor´un elinde.


Ereğli Belediyespor, Profesyonel takımı olmayan il takımları arasında Birinci olarak Üçüncü Lige çıkamadığı takdirde tüm illeri kapsayan terfi maçlarıyla yoluna devam edebilecek.

Editör: Pusula Gazetesi