AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, partisinin Çaycuma İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu toplantısına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni oluşumların hedeflerine ulaşması için kendilerine özgü kriterleri olduğunu belirten Uçar, &[#]8220;Çaycuma&[#]8217;da bayrak değişikliği ile geçmişten çok farklı, çıtası çok yüksek bir seçim atmosferine girmiş bulunuyoruz. Sadece Çaycuma değil, bütün örgütlerimize daha profesyonelce çalışarak, hem bölgemize, hem ülkemize hizmet adına çok iyi görevler düştüğünü biliyoruz. Ülkemizde son günlerde illegal bazı örgütlerin güven ortamının bozulmazı adına yapmış olduğu eylemleri yakından takip ediyoruz. Amacımız, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının sürekli kılınması adına aklıselim insanlarla istişare ederek, bu süreci geçirmektir. Herkesin demokratik tavır içinde eylem yapma, tepkisini gösterme, tavır koyma, sesini duyurma hakkı vardır. Ama ne yazık ki, yaklaşık 22 gündür yaşananların ne maksatla yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bunları yaparken başkalarının özgürlüklerine müdahale etmemelisiniz. Gecenin geç saatinde tencere-tava çalarsanız, benim hak ve özgürlüklerime müdahale etmiş olursunuz. Biz bunları aşacak güçte bir ülkeyiz. Mayıs ayında yapılan havalimanı, 3&[#]8217;üncü köprü gibi önemli birkaç ihalenin ardından bu gelişmelerin yaşanması biraz manidardır. Önümüzdeki seçimlerde aklıselim insanların bu kitlelere gereken cevabı sandıkta vereceğine inanıyoruz. Zonguldak Teşkilatı olarak, Genel Merkezimizin bize verdiği talimatla sağduyulu hareket ediyoruz. Başbakanımın son mitinginde diğer illerden katılım olmaksızın 1,5 milyona yakın insanın olması ve aynı akşam Türkçe Olimpiyatları finaline 250 bin kişin katılmasının bu illegal örgütlere gerekli mesajı verdiğini umuyorum&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;PARTİMİZE KATILAN HERKES ADAYIMIZ DEĞİLDİR&[#]8221;

CHP&[#]8217;den istifa edenlere hiçbir davette bulunmadıklarını ve taahhüt vermediklerini de ifade eden Başkan Uçar, &[#]8220;İstifa eden iki Belediye Başkanımızdan biri partimize katıldı. CHP&[#]8217;den istifa edenler için İl Başkanlığı tarafından bu kişilere baskı yapıldığı ve taahhütte bulunulduğu yönünde açıklamalar yapılıyor. Sanırım AK Parti&[#]8217;yi kendileri ile karıştırıyorlar. Bizim hiç kimseyle pazarlığımız olmadı, kimseye davet göndermedik. Kişiler bulunduğu ortamdan memnun değilse, istifa etmek en doğal hakkıdır. Kimseye baskı yapıp siyasi rüşvet vermiş değiliz. Herhangi bir hukuki engeli olmayan herkes partimize katılabilir. Ancak &[#]8216;partimize katılanlar bizim adayımızdır&[#]8217; algılamasının oluşmasını asla istemiyoruz. Bölgelerde anket ve çalışmalar yapıp adayları ona göre belirleyeceğiz. 21 tane belediyemiz var. Buların sayısını transferler yaparak değil, seçimlere girerek artırmak istiyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, belediye başkanlarının da bulunduğu geniş katılımlı toplantıda İl Başkanı Uçar&[#]8217;ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, seçimlerle ilişkin toplandıklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi