Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü 2012-2013 eğitim öğretim serginin törenle açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Milli Eğitim şube müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşma yapan Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Küçükmustafa, “Merkez Fatih Halk Eğitim Müdürlüğü olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılı süresi içerisinde 01 Ekim 30 Haziran tarihleri arasında 45 değişik branşlarda toplam 456 adet kurs açılmış ve bu kurslara 8911 kursiyerimiz iştirak etmiştir. Açtığımız bu kurslarda 360 kursumuz sonuçlandırılmış ve toplam 5161 kursiyerimiz belgelerini almışlardır. Halen 96 kursumuz devam etmekte ve birçoğu da Haziren ayı sonu itibari ile bitecektir. Ekim ayından başlayarak bu güne kadar devam eden değişik branşlarda ki kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz çok başarılı çalışmalar yapmışlar. Adeta iğne ile toprağı kazar gibi emek vermişler. İplikleri ile ilmek ilmek işlemişler. Alın teri ile ıslamışlar ve göz nuru ile yoğurarak ürünlerini meydana getirmişlerdir. Haklı olarak emeklerinin karşılığını görmek, halkımızın beğenisine sunmak harmanlayıp hasat etmek onların haklı gururudur. Halk eğitim merkezi olarak bizde kendileri ile gurur duyuyoruz. Her birisi ayrı güzellikte olan şaheserleri yapıp meydana getirdikleri için teşekkür ediyoruz. Bizim kursiyerlerden istediğimiz burada öğrendikleri ile yetinmeyip boş vakitlerinde evlerinde de çalışmalarını sürdürmeleri yaptıklarını satışa sunmaları aile bütçelerini bir nebze de olsa katkı sağlamalarıdır. Kurs dönemimizdeki çalışmalarımızda kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğini sunmuş bulunmaktayız. Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör kuruluşları ile işbirliğinde çeşitli branşlarda çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Bilhassa istihdama yönelik piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışmalarımıza ağırlık verdik. Güzel bir ekip çalışması gerçekleştirdik. Tüm öğretmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra açılışta konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, serginin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardından Zonguldak Vali Yardımcısı ve beraberindekiler kurdele keserek sergi açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve beraberindekiler sergi gezdi.
Editör: Pusula Gazetesi