Çaycuma ilçesinde, bir çay ocağını babası Hüseyin Ayhan ile birlikte işleten Muhammet Ayhan, iddialara göre çay ocağını akşam kapatıp evine gitti. Ertesi sabah baba Hüseyin Ayhan çay ocağını açtı. Çaycuma ilçesine bağlı Yukarıdere Köyü Bostancılar Mahallesi´nde ikamet eden Muhammet Ayhan, sabah işe gelmedi. Oğlunun işe gelmemesinden şüphelenen baba, evi aradı. Eşi ile görüşen baba Hüseyin Ayhan, aldığı cevapla şok oldu. Oğlunun evden saat yedide "Çay ocağına gidiyorum" diye çıktığını öğrendi. Etrafı araştıran baba Ayhan, oğlunun köyden gelen dolmuşlara binmediğini öğrenince şaşkınlık yaşadı.
Baba Hüseyin Ayhan, Pazartesi günü akşam İstanbul’a gittiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul’a diğer çocuğumun yanına torunlarımı görmeye gittim. Çarşamba günü akşam Muhammed´i saat 5´de aradım. ´Oğlum ben gece saat 00.00´de arabaya biniyorum. Ben çay ocağını açarım sen geç gel´ dedim. Ben çay ocağını saat yedide açtıktan sonra çocuk gelmedi. Saat 09.00 oldu, 10.00 oldu yine yok. Ben annesini aradım, annesi dedi ki; ´Muhammet sabah yedide evden çıktı.´ Dolmuşa da binmemiş, bizim köy servisleri var onlara da binmemiş, arkadaşına da sordum, ´Biz görmedik´ dedi. Bilmiyorum artık gerisini o zamandan bu tarafa gözükmüyor. Jandarma karakoluna olayı bildirdim. Henüz haber yok, kaybolalı bir hafta oldu. Çocuğumun hiçbir şekilde sıkıntısı yoktu. Çıktıktan sonra her şey belli olacak.”
Dayısı Ahmet Tekinalp akşam çay ocağını kapatıp eve gittiğini ama sabah çocuğun gelmediğini ifade ederek şunları söyledi: "Akşam buradan gitti. Sabah çay ocağına gelmedi. Babası bana ´İstanbul’dan yeni geldim´ dedi. Muhammed´i sorduğumda bana ´Muhammet köyden gelecek´ dedi. O gün gelmemiş, bir sıkıntısı yoktu. Çocuğun herhangi bir problemi yoktu”
Editör: Pusula Gazetesi