İzmir´de yaşayan makine mühendisi 30 yaşındaki Kağan Çırpan, 2 ay önce sol arka ve sol ön bacağında his kaybı oluşan köpeği 7 yaşındaki Fabio´yu veteriner kliniğine götürdü. Çekilen emar sonucunda köpeğin omuriliğinde tümör saptandı. Veteriner hekim Kemal Can Küçük, ilaç tedavisiyle sonuç alınamayınca köpeğe operasyon yapılmasını kararlaştırdı.

Veteriner Kemal Can Küçük´ün, operasyon imkanları daha gelişmiş olan Zonguldak´ın Ereğli İlçesi´ndeki arkadaşı veteriner Hüseyin Demircan´ın kliniğinde köpeğe operasyon yapıldı. Küçük ve Demircan´ın gerçekleştirdiği 4.5 saatlik operasyonla omirilikteki 1.5 santim çapındaki kitle çıkarıldı. Kitle, pataloji incelemesine gönderilirken, köpek sağlığına kavuştu.

Veteriner Kemal Can Küçük, operasyonun çok başarılı geçtiğini söyledi. Omirilikteki kitlenin solunum merkezine baskı yaptığını vurgulayan Küçük, "Kitleyi almasaydık giderek büyüyecek ve solunum merkezine baskıyı artırarak hayvanın ölmesine neden olacaktı. Sol tarafını hissetmiyordu zaten. Normal fonksiyonlarını yerine getiremiyordu. Biz bütün riskleri alıp operasyonu gerçekleştirdik. Başarılı bir operasyon oldu" dedi.

Operasyonun ardından köpeği sağlığına kavuşan Kağan Çırpan, çok mutlu olduğunu söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi