Zonguldak Belediye Kültür Merkezi&[#]8217;nin yılsonu müzik dinletisi ve sertifika töreni, Atatürk Kültür Merkezi´nde yapıldı. Müzik bölümlerinden toplam 86 öğrencinin sertifika aldığı törende, salonun dolu ve coşkulu olması, öğrencilerin de gitar, keman, piyano ve yan flüt resitalinin yanı sıra hep beraber koro halinde söyledikleri şarkılar izleyenleri büyüledi. Öğrencilerin hem çaldığı, hem söylediği şarkılara izleyicilerin de eşlik etmesi ile daha keyifli ve coşkulu anlar yaşandı.

6 yaş ve üzeri öğrencilerin olduğu törende, bu öğrencilerin kendilerine güvenleri ve bir o kadar da yetenekli olduğu görüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, yaptığı açılış konuşmasında, BKM olarak Zonguldak için, gençler için ilk günkü heyecan ile çalıştıklarını, o heyecanını kaybeden insanlarla çalışmayacaklarını belirtti. Bu arada küçük öğrencilerin "BKM bizim evimiz" sözleri Bakır´ı çok duygulandırdı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, yaptığı konuşmada, görevlerinin sadece yol, su, kanalizasyon olmadığını, bu işlerin zaten asli görevleri olduğunu, kültür ve sanatın Zonguldak´ın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, 7´den 70´e tiyatrosundan, müziğinden, sergilerinden, sosyal konularda düzenledikleri panel, söyleşi ve tüm gösterilerinde belediye olarak her zaman kültür ve sanat etkinliklerinin yanında olduklarını belirterek, BKM´nin yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı başta Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır´a, eğitmenlere, öğrencilere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Başkanı Akdemir´in konuşmasının ardından öğrencilerin keyifli müzik dinletisi programı ve ardından sertifika töreni gerçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi