Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi, Ereğli Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu ile Alaplı Meslek Yüksekokulu&[#]8217;nun mezuniyet törenleri önceki gün gerçekleştirildi.

Ereğli Eğitim Fakültesi ile Ereğli Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu&[#]8217;nun Erdemir Spor Salonu&[#]8217;nda düzenlenen mezuniyet törenine; Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, hayırsever Zuhal Yılmaz, Ereğli Belediye Meclisi Üyesi Ali Yağmuroğlu ve işadamı Oktay Demiroğlu, akademik ve idari personelimiz ile öğrenci aileleri katıldı.
Törende, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu mezunları adına Ahmet Dağkuş, Ereğli Eğitim Fakültesi mezunları adına Burçin Kahveci, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar birer konuşma yaptılar.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer&[#]8217;in konuşmasının ardından Ereğli Eğitim Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu, Trabzon ve Artvin yöresi oyunlarından örnekler sergiledi.
Ereğli Eğitim Fakültesi&[#]8217;ni derece ile bitiren Burçin Kahveci ile Burcu Giray&[#]8217;a, diploma ve ödüllerini Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer verdi. Derece alan öğrencilere ayrıca hayırsever Zuhal Yılmaz tarafından altın armağan edildi.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu&[#]8217;nu derece ile bitiren öğrenciler Ahmet Dağkuş, Ömer Avlak ve İlke Sezin Ayaz&[#]8217;a, diploma ve ödülleri Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç tarafından takdim edildi. Öğrencilere ayrıca Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem de saat armağan etti.
Tören, Ereğli Eğitim Fakültesi&[#]8217;nde anabilim dallarını derece ile bitiren öğrencilere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından, öğrenciler Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aysel Memiş eşliğinde &[#]8220;Öğretmenlik Yemi&[#]8221;ni ettiler.
Öğrencilerin diplomaları Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güray Uyar, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özden Özel Güven, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gamze Yurdakan, Zonguldak Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Altun ve Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım tarafından verildi.
Salona girişinde tüm konukların ayakta alkışlayarak karşıladığı Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalı mezunu görme engelli Recep Dilek&[#]8217;e, törende Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından üniversitenin armağanları takdim edildi.
Diplomalarını alan öğrenciler Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aysel Memiş eşliğinde &[#]8220;Mezuniyet Yemi&[#]8221;ni ettiler ve kep fırlattılar.

ALAPLI MYO&[#]8217;DA MEZUNİYET TÖRENİ

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu&[#]8217;nun 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni de, önceki gün Alaplı Belediyesi Tören Alanı&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Törene, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Mağlaç, Garnizon Komutanı Üsteğmen Emre Balcı, Belediye Başkan Vekili Erol Tunçkaya, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, akademik ve idari personel ile öğrencilerin aileleri ve Alaplı halkı katıldı.
Törende mezunlar adına konuşmayı Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı öğrencisi Emrah Elmas yaptı.
Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden&[#]8217;ın ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, 2011 yılında 16 bin olan öğrenci sayısının 2013 yılında 21 bine ulaştığını söyledi. Hedeflerinin 26 bin öğrenci sayısına ulaşmak olduğunu belirten Özer, şunları söyledi:

&[#]8220;Üniversitemiz; 10 fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Yüksekokul, 3 Enstitü, 19 Araştırma, Uygulama Merkezi ve 7 Meslek Yüksekokulu ile eğitim, öğretimi araştırma ve topluma hizmet üretimi faaliyetlerine kaliteyi göz ardı etmeden her geçen gün kapasitesini arttırarak devam etmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılım sonunda yaklaşık 4 bin öğrencimizi, Alaplı Meslek Yüksekokulu&[#]8217;nda yaklaşık 800 öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sevgili öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerine büyük emek veren, fedakarca çalışan saygı değer öğretim elemanlarımızı en içten duygularımla kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Batı Karadeniz Bölgesi&[#]8217;nin güçlü bir yüksek öğretim kurumu olmak için eğitim ve öğretim kapasitemizi arttırmak için tüm eğitim birimlerimize hem çok sayıda yeni bölüm kazandırmaya hem de öğretim elemanı sayımızı önemli ölçüde arttırmaya devam ediyoruz. Tüm bu gelişmelerin doğal sonucu olarak da, 2010-2011 yılı itibariyle yaklaşık 16 bin olan öğrenci sayımız 2013 yılında 21 bine ulaşmıştır. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 8 bin yeni öğrenciyi üniversitemize kazandırmayı, dolayısıyla toplam öğrenci sayımızın da 26 bin olmasını hedefliyoruz. Zonguldak kenti Batı Karadeniz bölgesinin avantajlarını, güçlü yanlarını kullanarak hızla eksikliklerimizi gidermeye, eğitim-öğretim, araştırma ve hizmet üretimi ile ilgili stratejik hedeflerimizi iyi belirlemeye , tüm kaynaklarımızı bu stratejik hedefler doğrultusunda verimli kullanmaya ve özellikle bulunduğumuz Zonguldak kentinin ve ilçelerinin desteklerini alarak güç birliği yapmaya çalışıyoruz. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak eğitim-öğretimin hem çağdaş hem dersliklerde hem de gelişen teknolojik imkanları kullanarak etkin bir şekilde sürdürülmesini ve bu olanaklardan merkez-ilçe, fakülte-yüksekokul ayrımı yapmaksızın tüm eğitim birimlerimizin eşit derecede yararlanmalarına büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda son bir yılda önemli yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. 11 ayrı kampüste hizmet vermenin zorluklarına rağmen, yatırım gitmeyen kampüsün olmadığını belirtmekten büyük mutluluk duyuyorum. Her şey gözlerinizin önünde gerçekleştiğinden bunları ayrıntılı olarak burada anlatmayacağım. Ancak bir konuyu özellikle belirtmek isterim, Bu yatırımları yaparken sayın valimizden, vekillerimizden, belediye başkanlarımızdan, ticaret ve sanayi odalarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden, iş adamlarımızdan ve eğitim gönüllülerinden büyük destek gördük. Elde edilen başarılar sadece bizim değil, hepimizin ortaklaşa ürettiğimiz başarılardır. Duyarlılık göstererek üniversitemizin gelişimine katkıda bulunan tüm yöneticilerimize, iş adamlarımıza ve eğitim gönüllülerine şahsım, öğrencilerim ve üniversitem adına teşekkür ediyorum.&[#]8221;

Konuşmalarının ardından, öğrencilerden oluşan halk oyunları topluluğu, Trabzon yöresine ait kız oyunlarından bir bölüm sergiledi.
Meslek Yüksekokulu birincisi Emrah Elmas&[#]8217;a, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, ikinci Barış Yılmaz&[#]8217;a Kaymakam Yıldıray Mağlaç, üçüncü Koray Kiraz&[#]8217;a Garnizon Komutanı Üsteğmen Emre Balcı tarafından ödülleri takdim edildi. Meslek Yüksekokulu&[#]8217;nda programları derece ile bitiren öğrencilere ise ödülleri Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen ve Prof. Dr. Orhan Uzun ile Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş tarafından takdim edildi. Alaplı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları da diğer öğrencilerin diplomalarını verdiler.
Tören, öğrencilerin Öğretim Görevlisi Cem Dertsiz eşliğinde mezuniyet yemini etmeleri ve kep fırlatmalarının ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi