Türkiye´nin ilk bağış okulu olan Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi´nde bugün kuruluş yıldönümü heyecanı yaşandı. Köksal Toptan Spor Salonu´nun bahçesinde düzenlenen törene Zonguldak Belediye Başkanı CHP´li Muharrem Akdemir, Ereğli Belediye Başkanı CHP´li Halil Posbıyık, eski devlet bakanlarından Güneş Müftüoğlu, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, mezunlar ve öğrenciler katıldı. Yıllar sonra biraraya gelen mezunlar bahçedeki sıralara oturarak uzun süre sohbet edip hasret gidermenin sevincini yaşadı.

TÜRKİYE´DE İZ BIRAKANLARIN OKULU

Şu ana kadar 16 bin mezun veren öğrenciler arasında Ergenekon davası tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal´ın yanı sıra, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, eski bakanlar Mümtaz Soysal, Güneş Müftüoğlu, Hasan Akyol, eski milletvekilleri Ali Uzun, Sadık Tekin Müftüoğlu, Avni Gürsoy, Aysel Baykal, Cahit Arat, Burhan Karaçelik ve Mustafa Saraç ile gazeteciler Hikmet Bila, Fikret Bila, Teoman Erel, Muzaffer Soysal gibi isimlerin yanında çok sayıda belediye başkanı, genel müdür, şair, yazar ve milli sporcuların yer aldığı Mehmet Çelikel Lisesi´ndeki ilk tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Hasan Koca, Mehmet Çelikel Lisesi´nin eğitime açıldığı 1938 yılından beri Türkiye´nin çağdaş, saygın ve Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı en önemli eğitim kurumlarından birisi olduğunu söyledi. Daha sonra 1982- 1983 ve 1962- 1963 yılları arasında mezun olan 150 kişiye onur plaketi verildi.

Daha sonra davetlilere etli pilav ikram edildi.
Editör: Pusula Gazetesi