Sergi ile ilgili bilgiler veren Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Bölümü Öğretmeni ve Bölüm Alan Şefi Rafiye Aydın "Giyim alanında Türkiye&[#]8217;de büyük bir sıkıntı var, biz bunu kendi alanımızda, yani ilçemizde gidermek amacıyla 9&[#]8217;uncu sınıflara tanıtım yönlendirme amaçlı bu sergiyi her sene düzenliyoruz. Öğrencilerimizin yaptıklarını 9&[#]8217;uncu sınıflara gösteriyoruz ki, bir sonraki sene 10&[#]8217;uncu sınıfta bu bölüme gelsinler ve yaptıklarımızı tanıyarak, kendilerinin ne yapabileceklerini görsünler amacıyla böyle bir sergi düzenliyoruz inşallah başarılı oluruz" dedi.

Sergi de ayrıca Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri Alanı&[#]8217;ndan mezun olan öğrencilere Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç tarafından sertifikaları verildi. Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da, öğrencilere mezuralarını taktı. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan pasta ise, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran tarafından kesildi. Katılımcılara pasta ikramında bulunuldu.

Giyim Bölümü öğretmenlerinin 11 ve 12&[#]8217;nci sınıf öğrencilerine yaptırmış oldukları giyim eşyalarından oluşan sergide; günlük, spor, abiye tarzında birçok giysi sergilendi.
Editör: Pusula Gazetesi