Berran Aydan, TEMA Vakfı üyeleriyle okulda bir araya geldiği öğrencilere sinevizyon gösterisi eşliğinde erozyonla mücadelenin yanında, ormanların korunması ve suyun önemini anlattı. Milli Havacılık ve Uzay İdaresi´nin 1985´teki araştırmasına göre Türkiye´nin 55 yıl sonra çöl olacağını belirten Aydan, "Bu bilgi 28 yıl önce açıklanmış. Bu çok ciddi ve ürkütücü bir ifade. Türkiye´nin uydudan çekilen fotoğrafları var. O fotoğraflara bakıldığında bir alan yeşil iken, 5 sene sonra orada kuraklık oluyor. 5 sene sonra aynı yerden fotoğraf çekildiğinde hiçbir ağaç, hiçbir yeşillik kalmamış görünüyor" dedi.


Aydan, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Berran Aydan, "Yeşil alanları korumamız lazım, ağaçları kesmemiz gerekiyor. Suyu çok dikkatli kullanacağız. Suyu boşa harcamayacağız. Öğrencilerimiz defterlerini atmamalı ve kağıt israfı önlenmeli. Biliyoruz ki kağıdın ham maddesi ağaçtır. Ağaçlarımızı boş yere kesmemeliyiz" diye konuştu.

Aydan, gazetecilere yaptığı açıklamada ise okullarda bu tür toplantılara katılarak çocukların erozyonla mücadele konusunda bilinçli yetişmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi