Devrek ve Çaydeğirmeni Belediyelerinin tahsis ettiği iki otobüs ile Çanakcılar Hayvanat Bahçesi’ne gezmeye giden engelli çocuk ve ailelere, işadamı Mithat Çanakcı da her zaman olduğu yakın ilgi gösterirken, Sezayi Çanakçı ise engelli çocuklar, aileleri ve Dernek yöneticilerine öğle yemeği ikramında bulundu.

Çanakcılar Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların yer aldığı kafesleri Dernek Başkanı Songül Malkoç, Yönetim Kurulu üyeleri ve aileleriyle tek tek gezen engelli çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Yaklaşık bir saat süreyle hayvanat bahçesinde gezen çocuklarla Dernek Başkanı Songül Malkoç, her zaman olduğu gibi yakından ilgilenirken ellerinden tutup onlarla dolaşıp zaman zamanda eğlencelerine ortak olmayı da ihmal etmedi.

Çanakcılar A.Ş.’nin sahibi ortaklarından Mithat Çanakcı ile beraber hayvanat bahçesinden ayrılmadan önce toplu olarak fotoğraf çektiren engelli çocuklar, kendisine teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

Engelli çocuklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Mithat Çanakcı, “Engelli çocuklarımızın gelip hayvanat bahçesini görmesi bizleri de mutlu ediyor. Özellikle engelli çocukların öğretmenleri, aileleri ve Dernek Başkanı ile gelmesi bizleri de çok mutlu ediyor. Bu çocukların hep mutlu olması gerekir. Bu çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bunların geleceğini devletimiz güvence altına alması lazım. 20 yaşına gelince devletin bu çocukları sigortalı yapıp çalışma şansları olmadığından dolayı resen emekli yapması gerekir. Bu Avrupa’da, var İnşallah Türkiye’de de böyle bir şey gerçekleşir” dedi.

Engellileri her yıl en iyi şekilde ağırlayan Çanakcılar’a teşekkür eden Dernek Başkanı Songül Malkoç, ise şöyle konuştu:

“Mithat Amcamıza teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Çanakcılar A.Ş.’ye teşekkür ediyoruz. Geleneksel hale getirdik, daha önce de bizi burada ağırladılar. Her zaman engellilerin yanındalar. Katma değerin dışında sosyal sorumluluk projelerine de her zaman destek veriyorlar. Ben buradan bütün işadamlarına sesleniyorum, herkes Çanakcılar gibi ellerini taşın altına koysunlar, bizlere destek versinler. Ben de bizzat haftaya Zonguldak’a gelecek olan Bakanımıza Çanakcıların engellilerle ilgili düşüncelerini kendilerine anlatacağım. Bundan dolayı Çanakcılar A.Ş.’de çalışan herkese teşekkür edip şükranlarımı sunuyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi