Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte toplu sözleşme görüşmeleri süreci ile ilgili Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş&[#]8217;ın ziyaret ederek, destek verdi.

Ziyarette konuşan CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Türk Metal Sendikası ve Erdemir işçisinin yanında olduklarını söyledi. Toplu sözleşme sürecinin yakından takip ettiklerini belirten Kartal, &[#]8220;İşçi ve sendika ne karar alırsa saygı duyacağımızı ve sonuna kadar desteğimizi vereceğimizi belirtmek için geldik. Grev kararı alınır uygulamaya geçilirse tüm Ereğli&[#]8217;nin ayağa kaldırılması için biz elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Şu anda süreci izliyoruz, metal sektöründe Türk Metal Sendikamız grev kararı aldı. Tabii gönül isterdi ki Türkiye&[#]8217;nin geçtiği bu çetin süreçte işçilerin, emekçilerin sorunları anlaşma ile çözülebilsin. Herkesin kendi çıkarlarını menfaatlerini korumak için elinden gelen mücadeleyi demokratik kurallar içerisinde vermelidir bunlar da demokrasinin gereğidir. Sadece metal sektöründe yaşanmıyor sıkıntılar, bölgemizde TTK&[#]8217;da uyuşmazlık oldu, Türk Hava Yolları grev kararı aldı sanırım peşinden de metal iş kolundaki diğer sendikalarda bugün yarın grev kararlarını açıklayacaklar. İşçilerimizi, emekçileri, emek örgütlerimizi, sendikaları çetin bir süreç bekliyor. Biz özellikle bu bölgenin en güçlü sendikası olarak Türk Metal Sendikasını en güçlü işyeri olarak da Erdemir&[#]8217;i görüyoruz. Erdemir emekçilerini onların örgütlerinin bizim için büyük bir önemi var. Erdemir işçileri bilinmelidir ki Erdemir her sıkıntıya düştüğünde fedakarlıklar yaptı. Bende emekli bir Erdemir işçisi olarak bu sürecin içerisini yaşadık. Günü geldi mesailerimizden feragat ettik, gönüllü çalıştık, günü geldi yüzde 35&[#]8217;leri kabul ettik. Ancak üreten işçimiz katma değer yaratıyorsa ondan payını da mutlaka ve mutlaka almalıdır&[#]8221; dedi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, CHP Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, beraberinde yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

CHP Ereğli İlçe Başkanlığı&[#]8217;na kendilerine ve Erdemir işçisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Odabaş, &[#]8220;Süreçte artık birlik ve beraberlik olmalı, sermayeden bir şey almak zor artık. Kendilerini her zaman bir noktaya çekiyorlar. Toplu sözleşmeyi masada bitirmek gerekir. Burada şirket yöneticilerinin fikir ve düşünceleri çok çok önemli, 24 Nisan tarihi itibariyle bize tekliflerini ilk 6 ay verdikten sonra fazla bir şey konuşmaya gerek kalmadı. İşçi arkadaşlarımız tepkili, herkeste bir şirketin bu tavrından rahatsız olan bir kesim var. Korkum şu, inşallah Erdemir işçisi motivasyonunu, sahiplenme duygusunu kaybetmez, ama bu şirket yöneticilerinin bu bakış açısı bizlere üzüntü veriyor. 24&[#]8217;ünde uyuşmazlığı tuttuk, 7 Mayıs itibariyle de Bölge Çalışma&[#]8217;da arabulucu atandı. Arabulucu tebligat elinden geçtikten sonra çalışmaya başlayacak. Bize raporlar ulaştığı zaman yönetim kurulunun alacağı kararla biz de tabii ki grupta yapıldığı gibi grev kararını alacağız. Genel Başkanımızı Ereğli&[#]8217;ye davet ettik, bu ay içerisinde gelecek, hem Erdemir çalışanlarına hem Ereğli halkına hem Erdemir yönetimine vereceği mesajlar vardır. Sendikamızın aldığı kararları sonuna kadar uygulayacağız. Bu süreçte biz istediğimiz fazla bir şey değil. Toplu sözleşme masasında da söyledik, 2011 yılındaki kar payımızı istiyoruz, yöneticilere dağıttığı paydan payımızı istiyoruz bu sene de aynı payı dağıtacağımızı biliyoruz. Bu üretimde, bu karda Erdemir çalışanlarının alın teri, emeği, yüreği varsa, bunun karşılığında Erdemir yönetimi üzerine düşeni yapmalı. Türkiye&[#]8217;nin iftiharı olan bir yüksek fırını yapmış olan bu işçinin de aynı fırını güneyde yaptığında aradaki farkı bize verse bize yeter&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi